Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Вінниці ДАІ проводить рейди по вихованню пішоходів

29 травня 2015, 22:27
Дата ефіру/події: П’ятниця, 29 травня 22:27

Обережно, пішоходи! На Вінниччині Державтоінспекція взялася навчати містян правилам дорожнього руху - аби ті перетинали дорогу там, де треба. Стати суворішими до перехожих міліціонерів змусила сумна статистика: кожна третя аварія в регіоні трапляється саме з вини пішоходів. Від початку року на Вінниччині в таких ДТП вже загинули 15  людей. Чи змусять страшні цифри громадян стати обережнішими?

Це - одне з найлюдніших місць у Вінниці. Центральний ринок. Лише за кількадесят метрів один від одного два регульованих пішохідних переходи. Проте ті, хто надто поспішає, на правила дорожнього руху не зважають. Перебігають навпростець, просто по-під капотами розлючених водіїв.

Олександр, водій:

- Люди идут, с пешехода, с тротуара повернул и идут, по телефону разговаривает там, в наушниках. Не обращая внимания, что идет транспорт. А транспорт - это ж он, как говорится, субьект повышенной опасности. У человека могут тормоза отказать. Вот, поворачивает, и я уже вижу, что он, и даже сигналю. И выхожу, человеку говорю: Посмотри! Ну ты ж идешь, это ж машина! Все ж может быть… Люди даже смотрят и там знаете, это самое…

Саме таких злісних порушників і взялися виховувати у Вінниці. Інспектори констатують: все - через сумну статистику, адже кожна третя аварія в регіоні трапляється з вини пішоходів. За таких обставин тільки від початку року на Вінниччині сталося 15 смертей. 

Година роботи - і міліціонери зловили з десяток злісних порушників. На тих, хто попереджень таки не затямив, склали кілька адмінпротоколів.

-  А ви не знаєте, що згідно правил дорожнього руху так переходити дорогу забороняється?
-  Знаю. Но я спішив…
-  Ну а скільки до пішохідного переходу від місця, де ви переходили?
-  Рулєтки у мене з собой нєт.
-  Я зрозумів. Метрів 60, правильно? Що, вам важко було пройти 60 метрів?

Тарас Сінкевич, інспектор ВДАІ м. Вінниці:

- І вік, скажем так, не молодий. І знає ці правила дорожнього руху, але навіть на зауваження працівників Державтоінспекції не реагує. І ми йому, скажем так, запропонували альтернативу - або його, проведем профілактичну роботу з ним, лекцію, покажем відео, або складем адміністративний протокол. Ну, з великими потугами, скажем, цей пішохід захотів подивитись відеофільм, де є наявні приклади дорожньо-транспортних пригод.

Проте до закликів бути пильними та дотримуватися правил дорожнього руху, здається, дослухалися лише одиниці. Всі виправдовувалися терміновими справами, які й змусили їх перебігати дорогу навпростець.

- Ви знаєте, що ви порушили, чи нє?
- Я знаю… Да.
- А як потрібно саме дорогу перетинати, згідно правил дорожнього руху?
- Знаю. Через пішохідний перехід.
- А де вони, далеко чи ні?
- Там дальше…
- А шо ви можете пояснити по даному факту?
- Ой, це такий случай… Я ніколи. Тіки там переходила. Але ми дуже спішимо, бо нам об'яснили, шо матір в больниці, і ми запізнюємся на автобус.

Аналогічні рейди в ДАІ організовують щомісяця, розраховуючи на сумління громадян. Проте додають: якби сума штрафу, передбачена законом за таке порушення, збільшилася принаймні утричі, люди б набагато частіше замислювалися над власними помилками.

Олексій Заверуха, інспектор УДАІ у Вінницькій області:

- На сьогоднішній день на пішоходів за порушення правил дорожнього руху складено 850 адміністративних протоколів. За що передбачено відповідальність у вигляді штрафу від 51 гривні до 85 грн.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.