Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Гвалтівники харківської студентки-туркменки вже у СІЗО

26 червня 2015, 21:51
Дата ефіру/події: П’ятниця, 26 червня 21:51

У Харкові затримали підозрюваних у гучній справі щодо смерті туркменської студентки. Після групового зґвалтування дівчина вистрибнула у вікно гуртожитку. Падіння з п'ятого поверху стало фатальним. У передсмертній записці бідолашна написала про те, що не змогла пережити своєї душевної травми.

Про те, що її згвалтували гуртом, вона написала у передсмертній записці, але правоохоронці чекали на висновки судово-медичної експертизи.

Людмила Четверикова, комендант гуртожитку:

- Оставила. На туркменском языке. Ребята, туркмены, на тот момент помогли прочитать. Она якобы извинилась перед мамой. Что вот так вот, такое мое решение.

- И не объяснила поступок?

- Якобы там было, что как бы кто-то там изнасиловал.

- Кто?

- Ни фамилий, ничего - абсолютно.

Слідство з'ясувало, де і з ким дівчина була останнього у своєму житті вечора. Напередодні трагедії вона отримала ступінь бакалавра і святкувала це зі співвітчизниками, у клубі.

Артем Ігнатенко, прокурор прокуратури Дзержинського району м. Харкова:

- Они граждане Туркменистана, учащиеся, студенты высшего учебного заведения, в котором на данный момент также продолжают обучение. Они были с ней знакомы.

Підозрюваних затримали. Їх звинувачують одразу за кількома статтями.

Артем Ігнатенко, прокурор прокуратури Дзержинського району м. Харкова:

- Статьи - это: 152, часть 4 - изнасилование, с применением физической силы, против воли потерпевшего, которое повлекло особо тяжкие последствия. И ч.3 статьи 153 УК - это также изнасилование, в неестественной форме, которое повлекло особо тяжкие последствия.

У суді прокуратура наполягала, щоб усіх трьох взяли під варту. Вини вони не визнають і свідчень не дають. 

- У судовому засіданні підозрюваний оспорював обставини вчинення кримінального правопорушення, встановлені органами досудового розслідування, винним себе не визнав, просив не застосовувати до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Олег Сековий, адвокат підозрюваного:

- Я не могу вам разгласить никакие данные, которые мне известны из материалов дела. А также, так как мой подзащитный избрал позицию отказа от дачи показаний.

Адвокат твердить: доказів сексуальної наруги в матеріалах провадження немає. Тому захист просив відпустити підозрюваних під домашній арешт. Але суддя вирішує: всіх трьох відправити до харківського СІЗО. Тож на підозрюваних просто в залі чіпляють кайданки.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.