Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Чи потрібна жінкам-військовим особлива форма

26 червня 2015, 23:55
Дата ефіру/події: П’ятниця, 26 червня 23:55

Військову форму, розроблену спеціально для жінок, презентували в Києві. Донині вони носили те саме, що й чоловіки. Нині ж одна з фірм створила комплект спеціально для дівчат. За основу взяли технології ізраїльської армії.

Оце жінки-військові в різних країнах світу. Таку форму мають представниці Ізраїлю, ось - канадійки, трохи незвичну  - Конго, а це - однострої американок. І схожа на нашу - чеська форма. Незабаром зможуть одягтися в нове й українки.

- Эту форму мы специально разработали, как вы правильно сказали, для женщин.

Військову жіночу форму розробила одеська фірма. Її представники кажуть: для дівчат має бути не лише зручно, а й ще й гарно. Хоча головний акцент зробили таки на практичності.

- Удобство карманов, для документов, шевроны, как на мужской форме, дополнительный карман для бумаг, рубашка также оснащена сеточкой для вентиляции, которая закрывается и раскрывается.

Одяг дуже нагадує гірськолижний костюм. 

- Мы знаем теперь, что сзади карманы не очень удобные, поэтому мы для девочек специально разработали максимум боковых карманов, потайные, сверху, далее еще один. И еще ниже. То есть девочка, то есть девочка в любом положении может легко добраться до этих мест.

За основу взяли одяг для військових Ізраїлю.

- Они воюют дольше, чем мы.

Вартість комплекту - 1400 гривень. Та форма, яку нині закуповує Міноборони, коштує 900.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Наскільки зручна жіноча військова форма, ми вирішили перевірити на собі, зараз я її приміряю. І ось я вже у формі. На мені комплект з наколінниками, тож спробуєм, як вони захищають коліна. Випробувати форму в польових умовах ми, на жаль, не зможемо, тож покажемо те, що в наших силах. Спробуємо, як захищають наколінники. Справді, не боляче.

Відома волонтерка Тетяна Ричкова, яка нині працює в оборонному відомстві, розповідає - спеціальної форми для жінок немає ніде у світі. Трохи інакшу хіба шиють у США.

Тетяна Ричкова, помічник міністра оборони України:

- Я не скажу, что мне так именно необходима женская форма, но есть различия, она шьется по одному стандарту, и в некоторых местах мы не совсем входим, они смотрятся на нас не очень акуратно. Но в полевых условиях это не имеет никакого фунционального значения.

Тож у найближчі роки спеціальної форми в українських жінок не буде - кажуть військові чиновники. Адже нині головне - якісний універсальний одяг для всіх армійців.

Костянтин Лісник, керівник групи Міноборони з реформування матеріального забезпечення:

- Объясню, почему: большая потребность в разработке просто чего-либо качетсвенного, потому что то, что мы сейчас имеем в армии - это советские образцы.

Тож дівчатам залишається хіба що купувати собі амуніцію власним коштом.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
а что с видео, не работает :(
люба 28.06.2015, 00:46 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.