Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 18 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Спека вишикувала пакистанців у черги за водою

1 липня 2015, 21:50
Дата ефіру/події: Середа, 1 липня 21:50

Справжня війна за воду триває у Пакистані. Люди благають владу забезпечити нею населення. Адже температура повітря досі не падає нижче плюс 34. В країні перебої з електрикою, в багатьох немає кондиціонерів. На полицях маркетів і в холодильниках псуються продукти, а населення боїться епідемій і нових смертей.

Діти й дорослі з каністрами й бутлями заполонили вулиці пакистанського міста Карачі. На вулицях досі аномально спекотно, питну воду привозять, але на всіх запасів бракує.

Зубайда Бібі, мешканка м. Карачі:

- Як нам виживати? Під час Рамадану ми не мали чого пити, піст закінчується, а ситуація досі критична.

Сарфараз Ахмед, мешканець м. Карачі:

- Ми з сином на моторолері можемо зараз взяти чотири пляшки. Там, де ми мешкаємо, води геть немає, люди - без грошей. Пляшка коштує 4 тисячі рупій, це 30 доларів!

А середня зарплата тут - 300 доларів. Втім, можновладцям аква-віта дістається безкоштовно.

Алі Мохамед, член водопостачальної компанії м. Карачі:

- Передусім ми веземо воду до Кабінету міністрів, Верховного суду, колишньої резиденції Беназір Бхутто, де мешкає її чоловік, екс-президент Зардарі.

Воду до міст везуть з дамби сусідньої провінції Балочистан та озера Киндж-хард-ханд. Запасів там бракує. Аномальна посуха і брак дощів останніми роками майже спустошили резервуари. Вода нині лише на 5 метрів вище критичної позначки. Офіційним постачальникам, до того ж, не дає працювати так звана водна мафія. Вони продають спраглим нефільтровану рідину.

Скупатися під струменями, хай навіть брудними - єдиний для населення спосіб помитися. Крім питної проблеми - їсти теж нічого. Без холодильників харчі псуються, тож люди припинили купувати продукти, бо бояться отруєнь.

Мохамед Раєс, м'ясник:

- Раніше, наприклад, один з моїх покупців щодня брав 5 кілограмів м'яса, зараз лише один. Інакше його просто викидають.

Місяць тому неймовірна спека вбила 2,5 тисячі людей в Індії. Температура повітря на землі зростає щороку, клімат змінюється, тож наслідки глобального потепління з часом відчує вся планета - прогнозують у Всесвітній метеорологічній організації. Люди гинуть і через кліматичні чинники, і з огляду на антропогенний вплив - тому мусять рятувати себе самі. Інакше досвід Індії й Пакистану - коли люди безсилі перед  природою - може повторитися будь-де.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.