Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Ужгороді жінка забула дитину в занедбаному будинку

7 липня 2015, 00:02
Дата ефіру/події: Вівторок, 7 липня 00:02

В Ужгороді шукали маму хлопчика, який загубився. Малюка, якому на вид два - два з половиною рочки, знайшли в одному із занедбаних будинків. Дитина, виснажена від голоду та безперервного плачу, самотньо блукала подвір'ям. Дорослих поряд не було. Сусіди викликали правоохоронців та доправили малюка до лікарні.

Ця зворушлива історія почалася в центрі Ужгорода зі справжньої містики. Мирон Смоляр живе поряд із покинутим будинком. Вранці він почув із похмурої будівлі дитячий плач. Пан Мирон пішов на звук, але раптом стало тихо. Здалося - подумав чоловік, і пішов у справах. А коли повернувся - просто обімлів. На подвір'ї самотньо ходив змучений маленький хлопчик.

Мирон Смоляр, мешканець м. Ужгорода:

- Видно, довго він плакав. Вже й сили не мав. Я проходив десь в три-чотири години. Він вже сили не мав. Красний був. Такий у джинсах був, нормально одягнений. Я міліцію визвав. 

Працівники міліції одразу відвезли дитину до лікарні. Найперше, що зробили медики - нагодували хлопчика чим було - великим батоном. Потім почали обстеження. Малому на вигляд більше двох років - він уже мав би говорити. Та на Закарпатті ще треба з'ясувати - якою мовою. Лікарі влаштували цілий консиліум: запросили знавців угорської, циганської та української.  

Ірина Туряниця, завідувач відділення Ужгородської міської дитячої лікарні:

- Пробували з ним спілкуватись і угорською, і української, але він махав лише головою, і більше нічого не називав. Але ми так зрозуміли, що нашу мову він розуміє, українська його рідна.

У малого героя має бути ім'я - вирішили медики й почали наступний експеримент. Вони по черзі називали імена, доки хлопчик на якесь відреагує. Так він став Артемом Українцем. Нині Артем почувається добре, він уже знайшов друзів.

- В квача можем пограти, в прятки.

- Він розуміє вас?

- Да все розуміє. Якщо щось робимо - він все повторює.

Лікарі вже й підібрали для Артема майбутню професію. З мікрофоном НТН він вправляється вправно. Навіть намагається взяти перше інтерв'ю у своїх нових друзів.

Ця історія сколихнула весь Ужгород. Артемове фото показали всі місцеві канали. Його впізнала одна місцева жінка. Вона й розповіла, хто матір маленького Артема. Марині всього 20 років, вона жебрачка. Жінка переночувала разом із синочком у покинутому будинку, а вранці, поки Артем спав, пішла в магазин. Та й забула власну дитину.

Іван Гецко, перший заступник керівника УМВС України в Закарпатській області:

- Пояснення в неї - життя не склалося. Чоловік кинув. І так дальше. Сина залишила одного. І такі в неї пояснення.

Покинутого Артема з лікарні вже намагалася забрати якась родичка дитини. Проте лікарі його не віддали. Ще десять днів має тривати обстеження, доки медики впевняться, що здоров'ю малого нічого не загрожує. Його маму міліція поки відпустила. Її звинувачують у залишенні власної дитини в небезпеці. Спеціальна комісія вирішуватиме, чи позбавити її батьківських прав, чи дати шанс усе виправити.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.