Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Онкохвора киянка вистрибнула з вікна лікарні

7 липня 2015, 00:56
Дата ефіру/події: Вівторок, 7 липня 00:56

Жахливе самогубство в Києві. Літня жінка, хвора на рак, не витримала страждань та вистрибнула з вікна лікарні.

Її ще не встигли прикрити простирадлом. Нерухоме тіло жінки лежить просто під вікнами 3-ої міської лікарні столиці. Вижити шансів не було - вісімдесятирічна Олександра ступила у вікно з 6-го поверху пульмонології.

Ігор Шумик, кореспондент:

- Жінка діждалася, коли усі вийдуть із кімнати, і випала у це вікно. Її могли врятувати грати, але, нажаль, тут їх не було…

Жанна Василівна останньою бачила сусідку по палаті ще живою. Пліткували на різні теми, скаржилися на хвороби.

Жанна Василівна, пацієнтка лікарні:

- Знаете, я в таком шоке, что я... Я сказала: вы очень красивая женщина, она говорит - я была красисвая в молодости, она хоть и 80 лет, она красивая…

Бабуся дивується вчинку сусідки-пацієнтки, адже Олександра підтримувала всіх хворих і саме сьогодні мала читати свої вірші у відділі.

Жанна Василівна, пацієнтка лікарні:

- Красивые стихи у нее. Старики - они действительно поучительны для всех, и нашого возраста, и молодых. О том, что мы должны быть отделены от молодежи, чтоб не мешать чтоб, такой философский стих.

Олександра все життя мешкала у столиці, вона дійсно писала вірші і дуже любила життя  - але не хотіла бути тягарем своєму онукові. Останні 12 років бідолашна боролася з нестерпними болями - жінку з'їдав рак. 

Олександр Магас, завідувач відділу пульмунології Київської клінічної лікарні № 3:

- Захворювання супроводжувалося стражданням, вираженим больовим синдромом. Скражилася на свій стан, безумовно, але ніяких про свої суіцидалньні, звести з життям рахунки вона не озвучувала…

Міліція на місці інциденту знайшла записку, тому версія про суїцид у слідчих головна й єдина.

- Її ніхто не скинув, ніхто, все нормально - самогубство.

Ба більше: навіть збираючись до лікарні ще у минулу  п'ятницю, пенсіонерка заховала схожу записку своєму онукові, про яку розказала телефоном перед стрибком у вікно.

Олександр Магас, завідувач відділу пульмунології Київської клінічної лікарні № 3:

- Перед поступленням у лікарню вона дома виказувала ці думки, бажання покінчити рахунки з життям, і залишала, з його слів, передсмертну записку стандартного змісту, формулювання: прошу нікого не звинувачувати, я втомилася, я страждаю.

Самогубство справді шокувало як пацієнтів, так і персонал лікарні. А керівництво тепер гадає - як, а головне, де знайти кошти на встановлення грат на вікна, аби такого не повторилося знову.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.