Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На території львівського монастиря згвалтували та вбили літню жінку

7 липня 2015, 01:12
Дата ефіру/події: Вівторок, 7 липня 01:12

У Львові на території чоловічого монастиря знайшли тіло зґвалтованої та задушеної жінки похилого віку. Вона не була парафіянкою храму, ніхто з вірян та духівництва раніше її не бачив. Правоохоронці дивом з'ясували особу загиблої і шукають убивцю, зокрема й серед ченців. На території духовного закладу встановлені відеокамери, які могли зафіксувати злочинця, утім міліція не розголошує змісту відеозапису.

Її оголене тіло випадково знайшов чернець монастиря на території господарського подвір'ячка. Отець Юстин розказує - один з його братів пішов по дрова, а натрапив на мертву людину.

Отець Юстин, чернець монастиря св. Михаїла:

- Отам є сходи, виходите біля отого дерева липи. За липою є те місце, де знайшли тіло жінки, яка нам не є знана. Вона раніше не приходила до монастиря. Жоден з монахів її не бачив.

Вікторія Балицька, кореспондентка:

- Мертва, та ще й зґвалтована бабуся, на території чоловічого монастиря у центрі Львова - для тутешнього духівництва та парафіян - це надзвичайна подія із неприємним присмаком. Хто саме поглумився над старенькою, поки що невідомо. Під підозрою безпритульні, раніше судимі і… самі ченці.

Найзагадковіше те, що загиблої раніше ніхто ніколи не бачив - ні монахи, ні парафіяни. Вона - як людина-невидимка.

Василь Оленин, настоятель монастиря св. Михаїла:

- Ніхто не знає, скоріше всього що це є просто бездомна жінка, яка прийшла не знаю з якими ціляи. Можливо, прийшла на молитву.

Надія, мешканка м. Львова:

- Хто вона, що вона, хто така - ніхто того не знає. Тому що вже і міліція, всі ходили питали. Як вона туда попала - того не відомо. Моє припущення - що вона напилася п'яна і не мала де місця поспати.

Біля старенької не було жодних документів. Лише список доброчинних їдалень та клаптик паперу з номером телефона. Власне завдяки цьому номеру міліціянти змогли з'ясувати, ким була загибла. Її звали Ганна, 70 років, мешкала в Бурштині, через суперечки з родичами почала мандрувати світом. До Львова приїхала в пошуках якогось свого щастя, а знайшла жахливу смерть. Зловмисник найімовірніше її згвалтував - це ще має підтвердити експертиза. А задовольнивши свою збочену пристрасть - задушив.

Руслан Домніцак, заступник керівника ГУ МВС України у Львівській області:

- Одна з версій - це є злочин, скоєний на сексуальному грунті. З огляду на те, що вона була роздягнута. Це одна з основних версій. Але є ряд інших версій, які так само мають право на існування.

Пограбування відпало одразу, адже біля тіла знайшли гроші - десь кілька сотень - та особисті речі. У правоохоронців вже є підозрювані. Версія про те, що вбивцею може бути монах - теж у розробці. Хоча настоятель монастиря про таке навіть думати не хоче.

Василь Оленин, настоятель монастиря св. Михаїла:

- Чи не розглядали ви такої версії, що це міг бути хтось з монахів?

- Напевно що нє. Навіть не хочу, знаєте, щоби якісь навіть сумнів був. Не можу.

Серед ченців та вірян навіть є версія, що тіло підкинули. Отець Юстин каже - двері у дворик у будні завжди замкнені. До того під час перегляду відео з камер спостереження він бачив загиблу з незнайомцем.

Отець Юстин, чернець монастиря св. Михаїла: 

- В обідній час, у той момент, коли монахи були на обідній молитві, двоє людей, чоловік і жінка, зайшли найперше через браму, а потім ввійшли до монастирської фірти. І між собою провадили якісь діалог і досить інтенсивних тонах. Потім вони вийшли з території фірти, але не вийшли з території монастиря.

Для церкви це був би найгірший розвиток подій. Адже підкинуте тіло, згідно з церковними канонами, десакралізує храм і його треба переосвячувати. Такі ритуали можуть проводити сатаністи й чаклуни. Та в міліції до відьомської версії ставляться скептично. Кажуть, злочин відбувся на території монастиря. І його розкриття - питання короткого часу.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.