Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Хмельниччині ловлять зеків-втікачів

28 липня 2015, 00:14
Дата ефіру/події: Вівторок, 28 липня 00:14

На Хмельниччині третю добу шукають двох в'язнів-утікачів. У суботу вранці шестеро засуджених відібрали в охорони зброю, поранили конвоїрів та на ходу зістрибнули з потяга, яким їх везли з одного СІЗО до іншого. Того ж дня чотирьох "бігунів" затримали. На волі залишаються двоє озброєних в'язнів. Як шукають злочинців? Та як взагалі їм вдалося втекти зі спеціально обладнаного вагона з численною охороною?

Звичайний пасажирський потяг "Ларга-Хмельницький". Тричі на місяць до нього чіпляють спецвагона - під посиленою охороною перевозять в'язнів. Того ранку з Кам'янця-Подільського до Хмельницького доправляли 11 злочинців. Їх стерегли 8 конвоїрів. За годину до пункту призначення один із засуджених попросився у вбиральню. Але щойно двері відчинили - шестеро чоловіків накинулися на двох охоронців. Відібрали у них зброю і вистрелили кілька разів. Одному правоохоронців влучили в руки, іншому - у стегно. Поїзд вже під'їжжджав до станції й почав гальмувати. З цього і скористалися  зловмисники: вибили вікно у вбиральні і зістрибнули з потяга. Антоніна мешкає поряд із залізницею. Втечу не бачила, але чула добре.

Антоніна, свідок:

- Я була за путьою на городі, чую, що такий стукіт, стукають у вікно в поїзді, я так стала, подивилася і чую, як ось ці петарди кидають, таке бах, бах, три-чотири рази.

Міліція, СБУ, Нацгвардія, кінологи з собаками. Дуже швидко правоохоронці перекрили всі шляхи та наказали місцевим мешканцям бути дуже обережними. Адже в'язні озброєні! Алла прибирала територію дитячого табору, коли зустріла одного з утікачів. Жінка побачила чоловіка, що йшов у бік садів - вирішила попередити про небезпеку.

Алла Цигельник, прибиральниця дитячого табору:

- Ми стали до нього кричати, бо думали, що це з села йде людина, що в сад небезпечно йти, бо зеки втекли. Ми стали до нього кричати, що не можна туди йти, не йдіть. Він з рюкзаком на плечах, у білому такий одітий, він на нас подивився і пропав в саду.

Міліціонери оточили сади та прилеглі поля й невдовзі затримали першого втікача. При ньому був і відібраний у правоохоронця пістолет Макарова. Згодом знайшли ще трьох. Усю Хмельниччину взяли в кільце. Вдень кожен кілометр прочісують кінологи з вівчарками, вночі - спецпризначенці з тепловізорами. В небі кружляє гелікоптер місцевих фермерів. Вони віддали літального апарата правоохоронцям - аби тільки швидше знайшли злочинців. Двоє в'язнів ще й досі на волі. Тож правоохоронці просять допомогти в пошуках утікачів. Якщо ви побачили підозрюваних - негайно телефонуйте до міліції. Та в жодному разі не намагайтеся затримати їх самотужки. Ймовірно, у злочинців другий із поцуплених у конвоїрів пістолетів.

Микола Семенишин, керівник УМВС України в Хмельницькій області:

- Мене дивує їхня поведінка, тому що засуджені до коротких термінів позбавлення волі, до року позбавлення волі.

За втечу кожен із в'язнів до свого терміну додасть ще по 8 років. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження й за замах на життя правоохоронців. Поранених конвоїрів прооперували, їхньому життю нічого не загрожує. Та після одужання їм із колегами доведеться пояснювати, як восьмеро охоронців недогледіли шістьох в'язнів.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.