Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Черкасах колишній інспектор ДАІ розстріляв випадкових людей замість грабіжників

29 липня 2015, 21:46
Дата ефіру/події: Середа, 29 липня 21:46

Колишній правоохоронець улаштував стрілянину в Черкасах. Інспектор ДАІ, який вже на пенсії, з рушниці застрелив чоловіка і намагався вбити ще трьох його друзів. Чому озброєний чоловік блукав містом і шукав саме цю компанію? Що так розлютило його?

Штучні квіти на ще свіжих слідах крові і поминальний вінок у під'ізді. Все це нагадує про моторошні події у спальному районі Черкас. Із вікон квартири пані Тетяни місце трагедії - як на долоні. Жінка розповідає: постріли чули всі сусіди. Була майже друга ночі. 

Тетяна Денисенко, свідок:

- Ми вискочили на балкон. В цю хвилину вони вже лежали тут. От Сашине місце, де квіти лежать. І другий біля нього лежить. Третій - зажатий був ось в оцей вугол. Цей, як можна сказать, убійца був на цьому расстоянії, у нього заклинило ружьйо. Він поставив прикладом його на землю і ногою, шоб здвинуть курок із місця. Матюкається і говорить: щоб не ружьйо, мені треба положить 4-го.

Сергій - приятель розстріляних хлопців. Друг дитинства помирав перед його очима.

Сергій Плазун, свідок:

- После выстрела выглянув, когда он уже лежал, а второй - полусогнутий тут лежал. Больше никого не было. Сосед мне сразу позвонил, выглянул окно, говорит, и видел, как  мужик подошел и стрелял.

Поки одні мешканці будинку намагалися рятувати закривавлених жертв, інші - викликали швидку та міліцію. Одного постраждалого з пораненням грудей відвезли в лікарню. Куля не зачепила життєво-важливих органів, тож після надання медичної допомоги пацієнта відпустили додому. А ось його приятель помер у машині швидкої допомоги.

Наталія Боровик, в.о. головного лікаря Черкаської станції швидкої допомоги:

- По діагнозу, який записав лікар, який виїжджав: вогнепальне поранення в шию та область спини. Звичайно, амбрагічний шок, потім клінічна смерть, реанімація і біологічна  смерть.

Ще двоє друзів встигли втекти. Озброєного мисливською рушницею нападника затримали за кілька хвилин після холоднокровного розстрілу людей. Ним виявився 73-річний колишній правоохоронець.

Дмитро Грищенко, керівник підрозділу УМВС України в Черкаській області:

- Так, він дійсно працював в органах внутрішніх справ. Але це було дуже давно, років 20 тому.

За кілька годин до кривавих подій четверо невідомих на вулиці пограбували пенсіонера. Забрали барсетку з документами та грошима. Тож дідусь зайшов додому, взяв зброю і пішов шукати нападників. За два квартали на подвір'ї багатоповерхівки побачив компанію молодиків. За мить пролунали постріли. 

- Вистрілив в людей, які, на його думку, його пограбували.

Проте свідки трагедіі запевняють: жертви стрільця майже весь день були у дворі. Парубків добре знають, адже зростали перед їхніми очима.

Анатолій, мешканець м. Черкас:

- Скільки дом, скільки і я тут - то я знаю їх же. Нормальні люди. Старшого сина-то в Москві вбили. А це на тобі тут. Жінка сама, дочка осталася і мати.

Від згорьованої матері, яка вже поховала другого сина, нині не відходять родичі. Тим часом правоохоронці з'ясовують: хто ж таки пограбував містянина? Але за криваву помсту колишній інспектор ДАІ може найближчі 15 років пробути в тюрмі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.