Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

В Херсоні отруїли собак у притулку

30 липня 2015, 21:52
Дата ефіру/події: Четвер, 30 липня 21:52

Невідомі нелюди скоїли масове вбивство собак у Херсоні. На територію єдиного в місті притулку для тварин хтось підкинув смертельну отруту. Всю ніч волонтери намагалися врятувати своїх підопічних. Але два десятки псів таки померли в страшних муках. Кому заважали бідолашні тварини, в яких і так нелегка доля?

Ірина ледь тримається на ногах. Зі сльозами на очах згадує ту страшну ніч. Приблизно о другій годині їй зателефонували з притулку для тварин, новина - шокувала. Хтось підкинув собакам отруту. Сховали її в їжу. Тож чотири десятки псів, які не були у вольєрах, одразу кинулися до смертельно-небезпечних харчів. За кілька хвилин сталося страшне. Бідолашні попадали і почали битися в конвульсіях. З рота пішла піна. Працівники притулку разом із волонтерами взялися рятувати підопічних.

Ірина Ігнатенко, волонтерка:

- Мы сразу в аптеку. Некоторых в машине, чтоб успеть спасти. Скупили лекарства, обзвонили волонтеров. Приехали, спасали. Но 19 малышей, наших деток, нам не удалось спасти. Это наши детки.

За життя чотирилапих волонтери боролися до останнього. Адже кожен із собак вже давно став їм рідним. У кожного своя страшна історія життя.

- Этого мальчика в мешке люди вообще выбросили, он старенький, эти с АТО, черные.

Вже вранці 15 псів розвезли по лікарнях міста. Ветеринари почали реанімувати отруєних пацієнтів.

Сергій Яровенко, ветеринар:

- Капаем растворы для того, чтобы растворить эти все токсины, чтобы они вышли естественным путем. Самые частые отравления у нас передоксином, поэтому добавляем тобаксин, который является антидотом. Им становится легче немного.

Цьому красунчику Сніжку вже значно ліпше.

- После капельницы ему все лучше и лучше. Вот уже зевает.

Діана ані на секунду не випускає з рук свого улюбленця. Розповідає - два роки тому його знайшли на вулиці з відірваною лапою. Відтоді Малюк став її найліпшим другом. Дівчина не розуміє, за що бідолашних псів отруїли?

Діана Рибаченко, волонтерка:

- Он никому не мешал. Это очень добрая собака. Наверное, самая добрая, которую я только знала. Уже 4 собаки умерли на капельницах.

У цьому притулку приблизно 200 тварин. Хворих і покинутих людьми чотирилапих тут годують, лікують та намагаються знайти їм нових господарів. Територія закладу розташована під мостом. Волонтери підозрюють, що саме звідти й кинули отруту.

Ірина Ігнатенко, волонтерка:

- Это с моста специально на нас. Кидали. То есть в наших конкретно животных.

- Догхантеры?

- Не знаю. По всему городу сейчас травят, то есть очищают город.

Довкола притулку жодного житлового будинку, лише промзона. Тож кому заважали собаки?

- Та никому не мешают. Нам не мешают.

- Не гавкают?

- Та нет, ничего.

Шукають винних у масовому отруєнні собак і правоохоронці.

В'ячеслав Шинкарьов, заступник керівника Суворівського РВ міліції м. Херсона:

- Был осуществлен выезд оперативной группы на место, где отработан данный факт, собраны необходымые материалы. В данный момент по данному факту ведется проверка.

Тим часом волонтери звертаються до небайдужих містян по допомогу. Адже на лікування чотирилапих із нелегкоою долею потрібні гроші та добре харчування. Та чи не найбільше цим собакам потрібна людська любов.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.