Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Четверо харків'ян поспіль залізли до колектора та загинули

31 липня 2015, 00:02
Дата ефіру/події: П’ятниця, 31 липня 00:02

Чотири болісних смерті в Харкові. Один за одним четверо чоловіків спускались у прірву каналізаційного колектора та миттєво помирали. Гази, які накопичуються в шахтах під землею, вбивають з першого ж вдиху. Двоє із загиблих з одієї родини - батько й син, який пішов за батьком - рятувати його.

Безглузда трагедія сталася в районі "Журавлівці" - приватний сектор, невеличкі вулички. 

Леонід Євдошенко, свідок:

- Мне супруга начала кричать: не лезь туда! Господи, у меня аж слезы накатываются.

44-річний Олександр Бєлобров відкрив вуличного люка - він просто посеред дороги - та спустився вниз. Чоловік - кажуть сусіди - хотів прочистити засмічення каналізації.

Владислава Патракова, свідок:

- Спустился первым, затем спустился его друг. Потом, как мне рассказывали, теть Вита побежала за Сашей. И спустился Саша. А потом уже теть Вита приходила к нам, так как общались родители, думали, что папа дома, папа поможет. Но его не оказалось дома, и она пошла на автомойку, так как там ребята...

Люди спускались у темну шахту й миттєво непритомніли. Ті, хто був на поверхні - розуміли: там небезпечно. Але втриматись і не спробувати допомогти просто не могли.

Леонід Євдошенко, свідок:

- Вчера, когда сын заскакивал, мы с супругой гуляли рядышком. Я говорю: Саша! Я как-то грубо ему сказал. Какого ты… черта ты лезешь, говорю, без маски. Говорю: надо одеть. Он начал кричать: папа! Папа! Но оттуда еще раздавались звуки.

Коли двоє старших чоловіків, а за ними й молодий хлопець не повернулися на поверхню - дружина побігла по допомогу - на найближчу автомийку.

Василь Мороз, свідок:

- Прибежала женщина, по всей видимости, мама и жена по соседству живущих людей, говорит: помогите! Помогите! Они упали в колодец. Стас, парень, здесь на улице стоял - побежал.

Станіслав став четвертою жертвою отруйної пастки. Йому був 21 рік. Він самовіддано кинувся рятувати малознайомих людей. Хоча міг і відмовитись.

- И Стас нашел веревку, полез помочь. И, пытаясь спасти жизни, лишился своей...

Владислава Патракова із загиблими батьком і сином Бєлобровими - вони обидва Олександри - знакома змалку, з хлопцем приятелювала в дитинстві. І знає, що в каналізаційну шахту чоловік спускався не вперше.

Владислава Патракова, свідок:

- Дядь Саша и раньше спускался - вон там вот, у нас на улице, тоже есть люк. Он туда спускался, прочищал, и все было нормально. А вот в этот раз...

У родині Бєлобрових водночас овдовіли двоє жінок - дружини батька й сина. На вулиці Ямській сьогодні жалоба. Сусіди несуть квіти на місце трагедії та вкотре вчать дітей - обходити каналізаційні люки десятою дорогою.

- Да, строго.

- Как она, как мама говорила?

- Что нельзя в люках лазить. Даже ходить по ним нельзя.

Два роки тому в Харкові була така сама трагедія. Вона повторилася мало не дослівно. Тоді так само загинули 4 людей. І так само серед них були батько й син. Щоправда, всі вони були слюсарями комунального підприємства Харківводоканал. І причиною їхньої смерті слідство назвало нехтування правилами безпеки. Адже ці люди мали добре знати, які підступні підземні шахти.

Ігор Лупандін, помічник керівника Держслужби з надзвичайних ситуацій у Харківській області:

- Во всех сточных коллекторах, в том числе в канализационных стоках, образуются, как правило, отравляющие газы. Это сероводород, метан и так далее, в зависимости, какие воды стекают туда. И в любых случаях есть опасность отравления.

Суміші отруйних речовин, які накопичуються в каналізаційцних колекторах, розповідають комунальники, важкіші за повітря, вони осідають на дно. У цій шахті непомітні для ока гази були на глибині людського зросту. 

Іван Корінько, керівник комунального підприємства Харківводоканал:

- Ни запаха, ничего. Человек опустился, не ощущает - упал. Смерть мгновенно наступает. Там шансов практически нет.

Через небезпеку слідчі досі не обстежили шахту, в якій загинули четверо людей. Причина смерті очевидна - отруєння шкідливими газами. Але в міліції ще не з'ясували остаточно - навіщо чоловіки спускалися під землю.

Роман Боріщук, т.в.о. керівника відділу Київського РВ міліції м. Харкова:

- Был ли засор - мы узнаем, только спустившись туда, в канализационный люк. На данный момент там еще существуют эти газы. Вентилируются шахты, сделаем осмотр шахты и после этого будет установлено, почему они туда полезли.

За інформацією комунальних служб, викликів або повідомлень про засмічення з цієї адреси не надходило. Крiм того, свідки запiзно повiдомили про трагедiю.

Ігор Лупандін, помічник керівника Держслужби з надзвичайних ситуацій у Харківській області:

- Вызвали потом, когда поняли, что там 4 человека без сознания - вызвали спасателей. Нужно было с первого раза вызывать наших специалистов.

Якщо слідство не знайде у смерті чотирьох чоловіків чийогось злого наміру - трагедію визнають нещасним випадком і справу закриють.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.