Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 18 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Справу про викрадення людини досить дивно розслідують в Одесі

1 серпня 2015, 00:11
Дата ефіру/події: Субота, 1 серпня 00:11

В Одесі просто з кафе троє рецидивістів викрали чоловіка. Вивезли його до Києва та за звільнення вимагали викуп. Нападники представилися співробітниками СБУ та міліції. Спочатку зажадали 10 тисяч доларів, потім ще й переоформити на них автомобіля. Та одеситу вдалося викликати справжніх правоохоронців. Викрадачів затримали, проте двоє з них вже на волі.

Напередодні дикого випадку все було спокійно: Анатолій саме купив собі автомобіль і пригнав Фольксвагена до рідної Одеси. Він сидів з друзями у кав'ярні, коли підійшли двоє чоловіків. Представилися співробітниками міліції та СБУ. Сказали, що його нова машина фігурує у справі про розбій. Мовляв, для з'ясування обставин треба їхати в міліцію. Без задньої думки Анатолій разом із так званими правоохоронцями сів у своє ж авто.

Анатолій Чуриш, постраждалий:

- Я вообще не ожидал. Я спокойно себе сел. Думал: проедем в райотдел, разберемся. Но после того, как меня пристегнули наручником к двери и забрали документы, я реально испугался, говорю как оно есть.

В компанії агресивних незнайомців наляканий чоловік виїхав на Київську трасу, і вони попрямували до столиці. Прикутий до дверей Анатолій навіть не сумнівався в тому, що має справу зі справжніми правоохоронцями.

Анатолій Чуриш, постраждалий:

- Они настолько себя вели, они говорили, обсуждали по телефону дела. То есть я вообще не сомневался, что они сотрудники, потому что они спокойно в общественном месте подошли, предъявили удостоверения.

Більше за все він боявся, що вб'ють і викинуть у кювет. Тож заручник не пручався і погоджувався на все.

Анатолій Чуриш, постраждалий:

- Мы когда ехали, они говорят: если ты хочешь выйти на свободу, надо, чтобы твои родственники передали 10 тысяч долларов. Мои родственники привезли деньги.

У Киеві хлопця тримали у напівпорожній квартирі. Щойно викрадачі отримали гроші, вони наказали Анатолію ще й переоформити на одного з них машину. Для цього треба було телефонувати в Одесу знайомим, щоби привезли документи на автомобіль. Тож заручник одразу погодився: він сподівався, що телефонний дзвінок стане для нього шансом на визволення. Так і сталося. Анатолій зміг натякнути своїм друзям, що його тримають у заручниках. Тож документи на машину привезли не друзі, а київські оперативники та працівники управління внутрішньої безпеки з Одеси. Вони були переконані, що зараз заарештують банду перевертнів у погонах. На справді ж двоє викрадачів виявилися бувалими рецидивістами. А третій - громадянин Сполучених Штатів, хоча родом він із Тернополя. І найдивніше - одразу на місце затримання примчав загадковий незнайомець: він хотів відбити цього американця в правоохоронців. Чоловік на сірому позашляховику й погрожував їм, і намагався підкупити. Перед очима свідків він говорив, що працює у Верховній Раді.

Максим Максимов, свідок:

- Он говорит: 50 тысяч долларов, и вы этого человека не видели. Когда милиция отказалась, он сказал: я за это вас всех уволю, вопрос решу в суде или прокуратуре, санкции по ним не будет. По крайней мере, по американцу я все закрою.

І справді, закрити питання майже вдалося. Але вже в суді, в Одесі.

Марія Тарасова, кореспондентка:

- Нині під вартою лишається тільки один з трьох нападників. Попри попередні судимості та тяжкість злочину, одного з трьох підозрюваних відпустили під особисте зобов'язання. Громадянин США, якого намагалися відкупити за 50 тисяч доларів, вийшов на волю під заставу у 180 тисяч гривень. Прокуратура наголошує - буде оскаржувати усі три санкції.

Міліція кваліфікує дії злочинців як заволодіння чужим транспортним засобом. Чому ж слідчі не звинувачують затриманих у викраденні людини?

Алла Марченко, співробітниця ГУ МВС України в Одеській області:

- Требовали от него выкуп в сумме 10 тысяч долларов за его же автомобиль. То есть его вместе с автомобилем Фольксваген похитили.

Олександр Дорогчі, керівник відділу прокуратури Одеської області:

- Их действия будут доквалифицироваться и, с учетом тяжести преступлений, будет подана соответствующая аппеляционная жалоба.

Нещодавній заручник відпущених бандитів не вірить у справедливе правосуддя. Анатолій упевнений, що поки готуватимуть ту апеляцію, щонайменше двоє його кривдників просто втечуть з країни.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.