Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 23 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Рівненщині гарячим слідом затримали банду грабіжників

4 серпня 2015, 22:37
Дата ефіру/події: Вівторок, 4 серпня 22:37

Фокус із перевдяганням, або як пограбувати обійстя за кілька хвилин. На Рівненщині четверо зловмисників у масках та балаклавах напали на подружжя, нещадно побили та забрали з будинку майже 20 тисяч доларів, 12 тисяч гривень, зброю й золоті прикраси. Розбійників затримали гарячим слідом. Але залишається питання: чому господар впустив до оселі нападників і навіть показав їм зброю?

Калюжі крові на підлозі, розбитий посуд, розкидані речі. Диво, та на приватний будинок у Володимирці не нападали з криками та виламуванням дверей, а ввічливо увійшли.  Вранці на подвір'я зайшов чоловік у міліційній формі, який назвався, привітався і почав неквапливу розмову з 45-річним господарем. Правоохоронець попросив показати наявну зброю та дозволи на неї. А вже за хвилину завертілася кривава віхола. Тетяна, дочка хазяїна, розповідає: розбійників було четверо. 

Тетяна, донька постраждалих:

- Перш тата почали бити. Били два рази. Він ще якось тримався, потім третій раз він впав, і тоді розвернулись, начали бити маму. Кинули їх на землю. Мама лежала у ванній, тато лежав в кухні. Вони пішли, рили хату.

Господарям начепили наручники, зв'язали пластиковими хомутами ноги та заклеїли роти скотчем. Поки ошелешене подружжя намагалося зрозуміти, що діється - нападники нишпорили по будинку. Незабаром вони назбирали справжню гору добра - карабін, рушницю, золото та чималу суму грошей. Ще за кілька хвилин закинули все до машини й поїхали. Та номери автомобіля, яким непрохані гості завітали до подружжя, змогли запам'ятати сусіди, які негайно зателефонували в міліцію.

Іван Опанасюк, інспектор ДАІ м. Сарн:

- Нам повідомив черговий стаціонарного поста, що підозрюється автомобіль ВАЗ 21-15. Ми вирушили з поста Сарн у сторону Володимирця. Підозрюваний автомобіль замітили, розвернулися його наздоганяти. Даний автомобіль повернув на заправку. Ми підійшли до автомобіля. Один пасажир з правої сторони почав втікати.

Один з інспекторів наздогнав втікача і привів його до інших. Слідчі дії розпочали одразу на місці.

- На першу вимогу ви маєте право мати захисника і побачення з ним до першого допиту, умови, які забезпечать конфіденційність спілкування. Ви маєте право давати показання з приводу підозри чи в будь-який відмовитись їх давати.

В автомобілі, окрім награбованого, працівники міліції знайшли кілька пар наручників, три радіостанції, мобільні телефони, газовий балончик, кастет. Вкрадені гроші були по всьому салону - і в бардачку, і на задньому сидінні. Загалом правоохоронці виявили майже 20 тисяч доларів та понад 12 тисяч гривень.

Оперативники з'ясували, що до злочину розбійники готувалися ретельно. А після нападу вміло замітали сліди. Золото та молоток, яким катували господарів, нападники викинули в лісі. А міліційну форму та викрадену зброю закопали в хащах. Крім того, правоохоронці розшукали записники зловмисників - їх вони намагалися спалити, утім невдало. Це наштовхнуло оперативників на думку, що нападників хтось поінформував про добрий куш.  

- Наявні клаптики паперу з надписами.

Тарас Сабанюк, керівник управління карного розшуку УМВС у Рівненській області:

- Оперативниками було встановлено п'яту особу, що входить до складу даної групи. Дана особа є мешканцем міста Запоріжжя. Саме вона показала той будинок, на який було здійснено розбійний напад, і на даний час дану групу, чотири чоловіки, було арештовано, вони знаходяться в СІЗО міста Рівне, і здійснюється перевірка щодо причетності їх до інших розбійних нападів на території Рівненської та інших областей України.

Чому обрали саме цей будинок? Місцеві мешканці не дивуються й пошепки кажуть - те, що господар має гроші, адже скуповує бурштин у нелегальних копачів, знали всі. І те, що його напівлегальний бізнес врешті-решт принадить бандитів, можна було прогнозувати. Постраждале подружжя і досі в лікарні - у них страшно розбиті голови. Їхні кривдники вже зізнались у скоєному. Розповіли, що приїхали на Рівненщину аж із Запоріжжя. Усі досвідчені кримінальні злочинці, один з них має просто фантастичний досвід, адже відбував покарання аж за вісьмома статтями кримінального кодексу. Тепер усім затриманим розбійникам загрожує до 12 років в'язниці.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.