Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 23 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Вінницьким міліціонерам довелося вгамовувати наркомана кулею

2 вересня 2015, 23:01
Дата ефіру/події: Середа, 2 вересня 23:01

На Вінничині правоохоронці затримали напівоголеного чоловіка з ножем у руках, який просто на залізничному вокзалі наганяв жах на мешканців села Рудниці. Люди вели дітей на свято першого дзвоника, коли помітили незнайомця, що поводився неадекватно. Аби вгамувати агресивного перехожого, міліціонерам довелося застосувати зброю. А потім, до приїзду швидкої, самим надавати йому медичну допомогу. До того ж з'ясували, що поранений ВІЛ-інфікований.

Напівоголений неадекват з ножем вештався залізничною станцією селища Рудниці. Він жбурляв каміння в потяги і кидався на людей. З ножем пішов і на міліціонерів. У відповідь дістав постріли гумовими кулями, та не заспокоївся.

Святослав Ременяк, оперуповноважений Піщанського відділу міліції:

- Почав рухатись в нашу сторону. Після чого Сергій Дмитрович здійснив пару пострілів вгору. Після чого особа не зупинилася. 

Врешті буйний чолов'яга дістав кулю з пістолету Макарова в ногу. Утім, навіть поранений, ножа з рук не випускав. Правоохоронці не знали, як до нього підступитися, але врешті вигадали, як відібрати зброю і допомогти, адже хуліган щохвилини міг стекти кров'ю. Його накрили щитом і лише тоді змогли забрати лезо.

… - вызови скорую. - Скора вже їде… …лежи, так, вот входне, всьо, цю ногу вобще не дьоргати. Всьо - тут перелом. - Де скора, ви сказали - вогнепальне поранення? - Да.
… чого ти ножа не кинув, чого ти на людей скачеш, щас штани полностю буду різати…

Міліціонери взялися рятувати нападника. Треба було негайно зупинити кров, що лилася рікою. З усіх медичних засобів в оперативників були лише бинти.

… - щас , щас. Я дивлюсь, чи кровотеча… щас, щас я тебе перев'яжу. Лежи, не дьоргайся.…- Як тебе звати, ім'я? … - В нього шок, нога вивернута полностю, перелом кості... - Так, хоч не хоч - ногу нада піднімати. - Пожалуйста, больно, больно. - Так, тихо. Я буду перев'язувать рани. Піднімай ше, я не бачу виходного. Є, всьо, бачу. Держимо.
Ти ВІЧ-інфіцирований? - Да.

Пораненому нападникові таки надали першу допомогу і відвезли до лікарні. Міліціонери впевнені - 27-річний чоловік поставив на вуха все село через те, що по самі вінця був нашпигований наркотиками. Чи так це - тепер мають з'ясувати медики.

Сергій Педос, травматолог Піщанської районної лікарні:

- Хворий поступив в середньому стані важкості, не в психічному стані, коли його дивилися, то він і кричав, бо його болить: є і перелом, і вогнепальне поранення, на знімку видно  уламковий перелом верхньої третини лівого стегна зі зміщенням.

Як з'ясували, мешканець Одеської області вже має неодноразовий досвід спілкування з правоохоронцями. Його раніше притягали за дрібне хуліганство та непокору міліції. Тепер його пригоди вилилися у справжній букет з проваджень.

Олександр Солдатов, заступник керівника управління УМВС у Вінницькій області:

- Грубе порушення громадського порядку, що супроводжується особливою зухвалістю та цинізмом, передбачено статтею 296-ю Кримінального кодексу України. Хуліганство карається арештом до 6 місяців, або обмеженням волі строком на 5 років. Також слідчими розпочато кримінальне провадження за статтею 345, частина 1: погроза вбивством або насильством працівникові правоохоронних органів карається позбавленням волі до трьох років.

Незважаючи на те, що міліціонерів у селі вважають справжніми героями, правомірність застосування табельної вогнепальної зброї оперативниками тепер перевіряє прокуратура. Призначено внутрішнє службове розслідування. Тож на правоохоронців, що врятували людей від неадекватного наркомана, чекають місяці тяганини.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.