Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Президента Гватемали притягли до суду за корупцію

4 вересня 2015, 20:30
Дата ефіру/події: П’ятниця, 4 вересня 20:30

З президентського крісла - в тюремну камеру. Через гучний скандал і розкрадання державних коштів президента Ґватемали можуть запроторити за ґрати. На чому ж спіймався корупціонер?

Гучні святкування, урочисті мітинги та марші на вулицях міст. Президент Гватемали став фігурантом гучного корупційного скандалу й змушений був піти у відставку. Населення країни в захваті від новини.

- Про корупцію говорили давно, і нарешті нам вдалося довести факти.

- І віце-президент, і президент пішли з посад. Вони злочинці.

Отто Перес Моліна брав хабарі від великих компаній, щоб звільнити їх від сплати податків, розкрадав державні кошти. Попросив конгрес про відставку з найвищого поста після видачі генеральною прокуратурою ордера на його затримання. Звинувачення проти себе 64-річний політик спростовує і обіцяє не порушувати закону й не ухилятися від відповідальності.

Отто Перес Моліна, екс-президент Гватемали:

- Я нікуди не тікатиму, не виїжджатиму з країни. Якби я хотів цього, давно б зробив, адже мав ресурси і вчора, і місяць, і рік тому. Я завжди діяв у межах закону і відповідально ставився до кожного зі своїх кроків. Ситуація сфабрикована, і ми зможемо довести це.

Нині парламент позбавив Переса недорканності. Прокурори обіцяють - після комфортного життя на посту президента країни політик-корупціонер сяде за грати. Разом з ним притягти до відповідальності обіцяють і віце-президента Роксану Балдетті. Остаточну суму, на яку двоє посадовців обікрали державу, ще підраховують. Цей судовий процес історичний. Адже чи не вперше в історії вдалося притягти до відповідальності чиновників такого високого рангу.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.