Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Рівненщині вкрали старий Мерседес 1936 року випуску

24 вересня 2015, 10:42
Дата ефіру/події: Середа, 23 вересня 21:30

Наступний злочин сміливо може претендувати на звання найбезглуздішої автокрадіжки. Двоє чоловіків на Рівненщині викрали Іржавий старий Мерседес, що більше нагадує купу брухту. Чоловіки були переконані - машина 36 року випуску коштує шалені гроші. Навіть попри те, що не їздить. Детальніше - Ірина Винокурова.

Ось такий Мерседес, на який спокусилися двоє автовикрадачів на Рівненщин. Це модель 1936 року випуску. Двоє чоловіків, побачивши стару машину на одному з приватних дворів, вирішили її вкрасти. Сподівалися, що за автомобіля вторгують чималі гроші, адже це раритет.

Сергій Мартинюк, керівник відділу Острозького ВДАІ:

- Вони приїхали, витягнули транспортний засіб з подвір'я на дорогу, загрузили його і поїхали в напрямку міста Хмельницький. Пошуковими діями було встановлені, що транспортний засіб є в місті Шепетівка.

Там крадії орендували гараж, де хотіли зберігати та відремонтувати машину. Та злодіїв швидко затримали. Нині автомобіль стоїть на штрафмайданчику ДАЇ. Колекціонери ретро-машин, коли поглянули на старенького Мерседеса, резюмували - цей транспорт коштує не дорожче Ланоса.

Володимир Різниченко, колекціонер ретромашин:

- Судя по всему, ходовая переделанная у нее, ходовая не родная, потому что она сильно подорвана. думаю тысяч 7-8 доларов она стоит эта машина. Вот в таком состоянии. Если у нее документы есть.

Володимир Винник, експерт із ретромашин:

- Такой Мерседес выгодно продать невозможно, поскольку выпускался он с 36 по 52 год, до войны было выпущено порядка 75 тысяч, и после порядка 89 тысяч. Но здесь нет целиком автомобиля. Без реставрации тысяч 7 евро, в среднем состоянии тысяч 15 евро.

Втім, до повної реставрації потрібно чимало коштів та оригінальні запчастини. Інакше  - машина нічого не варта.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Ось такий мерседес 36 року випуску коштує приблизно 7 тисяч доларів. Аби привести його потрібно два три роки життя та 20-25 тисяч доларів.

Власник цього автомобіля готує його до виставки. Для колекціонера така машина в ціні лише, коли має рідне заводське комплектування - починаючи від салону, закінчуючи ручками на дверцятах.

Володимир Різниченко, колекціонер ретромашин:

- Машина та ценна тем, что у нее родные приборы, ручки родные, родной руль, как правило это со временем менялось. Вот эти все мелочи, привод дворников, щетки держатели. Родной салон остался.

Окрім ретро виставок, машина знімалась у кіно, втім це не бізнес, а дороге хобі.

Привласнення іржавого Мерседеса на Рівненщині правоохоронці розслідують як крадіжку, бо машина не їздила. Втім, хочуть перекваліфікувати провадження на викрадення машини. А це вже до 5 років в'язниці.

Ірина Винокурова, Світлана Прокопчук, Олексій Ідрисов, Денис Коломис, НТН

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.