Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 16 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

13-річна Мія Польщак потребує операції на оці

6 жовтня 2015, 19:00
Дата ефіру/події: Вівторок, 6 жовтня 19:00

Нашої допомоги потребує 13-річна Мія Польщак із Дніпропетровська. Влітку дівчинка потрапила у страшну аварію. Попри потрійний перелам хребта місцеві лікарі зробили диво - Мія стала на ноги і навіть самостійно пересувається! Але нині у школярки інша біда. Якщо за два тижні не зробити операцію, дівчинка втратить око. Ізраїльські хірурги можуть врятувати зір, але на це потрібно 15 тисяч доларів. Половину потрібної суми родичі вже знайшли. Тож звертаються по допомогу до небайдужих глядачів Свідка.  

Життя 13-річної Мії Польщак та її мами нині ділиться на дві частини. До миті, коли школярка разом із друзями сіла в машину п'яного хлопця - та після страшної аварії. Іномарка на шаленій швидкості майже 150 кілометрів за годину врізалася в мікроавтобуса.

Юлія Польщак, мати постраждалої дівчинки:

- Когда он уже увидел автобус, он начал поворачивать и весь удар автобуса ну вот, пришелся как раз на Мию и Никиту, который впереди сидел.

Від потужного удару дівчинка вилетіла з салону іномарки і дуже вдарилася об асфальт. Мія дістала найтяжчих травм.

Мія Польщак, постраждала:

- Я после аварии все помню. Как везли в больницу. Здесь как было в начале все. А дальше уже ничего не помню. Помню, как в реанимации потом проснулась.

У школярки діагностували потрійний перелам хребта. Диво, але пацієнтку з таким діагнозом за кілька місяців медикам вдалося поставити на ноги. Мало того, Мія може самостійно ходити!

Володимир Агафонов, завідувач нейрохірургії дніпропетровської обласної дитячої лікарні:

- Ее позвоночный столб полностью восстановлен, опорная функция сохранена. Она передвигается. Все страшное уже позади. Лечение восстановительное она получает в полном объеме. Но конечно корригирующие операции, которые ей еще потребуются, займут еще много времени, сил и средств родителей.

На лікування донечки батьки вже витратили майже двісті тисяч гривень, але до повного одужання ще далеко.

Юлія розповідає: після страшного удару об асфальт у Мії відбулася деформація кісток черепа й нині вона не бачить на одне око.

Володимир Агафонов, завідувач нейрохірургії дніпропетровської обласної дитячої лікарні:

- Насколько мне кажется - глаз потерян безвозвратно. И чтобы вернуть ей косметическое состояние нормальное, придется протезировать.

Втім, ізраїльські хірурги далі родині надію. Шанси на відновлення зору ще є. Для проведення складної операції потрібні 15 тисяч доларів. Більшу частину цієї суми родичі та волонтери вже знайшли, тож нині потрібно 6 тисяч доларів. Батьки Мії благають глядачів "Свідка" допомогти. Часу для проведення операції залишилося обмаль. Вже за два тижні повернути їхній донечці зір буде не можливо.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
а нельзя было номер карты сразу написать, что бы людям было удобно его скопировать и вставить в реквизиты получателя?
Ваня 09.10.2015, 11:48 ответить
Орагнизаторы, делайте более доступными реквизиты ! На видео тел. не читается, а если и будет телефон - зачем дергать и так уставшую маму с вопросами по реквизитам
Ирина 07.10.2015, 09:42 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.