Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Київ заполонили покинуті автівки

10 жовтня 2015, 00:08
Дата ефіру/події: Субота, 10 жовтня 00:08

Сотні покинутих, нікому непотрібних та мертвих. Залізні коні, які роками іржавіють на столичних вулицях - куди звертатися, аби їх прибрали, та як на цьому заробити?

Весь іржавий, покришки струхли, замість скла - скотч, а в салоні - безлад і пил. Цей Москвич буквально вріс у асфальт на паркованні поблизу столичної багатоповерхівки. Містяни вже й не пам'ятають, коли востаннє машина виїжджала з подвір'я.

- Ну вже років 5 так точно, я тут живу, більше, напевно.

- І він не їздив?

- Не їздив. Я навіть не бачила, щоб його заводили.  

- Скажіть, будь-ласка, оцей Москвич тут довго стоїть?

- Та вже довго.

- А скільки років?

- Ну я не знаю.

Окрім того, що нічийні автомобілі стоять на таких цінних для столиці паркувальних метрах, вони ще й можуть бути дуже небезпечними.

Богдан Аганін, представник Київдорсервісу:

- Кожен автомобіль - це приблизно 650 металевих частин, і не треба бути байдужим, оскільки це може бути закладена вибухівка або якісь там поражаючі елементи. Це і екологічна загроза, оскільки з автомобіля є технічні рідини, тобто масло або паливо, яке витікає з бензобаку і двигуна.

Тож аби звільнити подвір'я від брухту, покинуті транспорти перевозять на звалище іржавих машин. Та комунальники твердять, що самовільно нічого не забирають. До покинутих автомобілів їде група у складі ЖЕКівця, районного чиновника й дільничного інспектора міліції.

Богдан Аганін, представник Київдорсервісу:

- Після чого вони фіксують цю машину, розвішують оголошення біля будинку, на автомобілі, на прилеглій територіі, окрім того, дільничний інспектор опитує мешканців цього будинку, чи хто може знати, чи є власник у цієї машини, чи ні.

Якщо ж за три дні власник так і не з'явився - комунальники евакуатором забирають автобрухт.

- Ця машина була переміщена з Дарницького району, ця - зі Святошинського.

- Це так Москвич і стояв розібраний?

- Так, як я пам'ятаю - це перша машина, яку ми перемістили у Києві.

Олександр Храпач, кореспондент:

- Ось тут, на столичній Троєщині, і створили кладовище покинутих машин. Їх близько сотні. Тут здебільшого доживають свій вік легковики, але зустрічаються і буси, і навіть маршрутка.

Ось цього автобуса власник покинув на перехресті вулиць Бальзака і Сабурова. Окрім незручностей для водіїв, маршрутка заважала і шляховикам, які не могли відремонтувати дорогу. Повернутися до власника може будь-яка з цих машин. Аби її забрати - потрібно просто показати документи на автомобіль. Але встигнути потрібно за півроку. Та потрібно ще й заплатити! 

Богдан Аганін, представник Київдорсервісу:

- Власник звертається, оплачує переміщення, коштує приблизно 200-300 грн, і вартість зберігання на майданчику. Вартість зберігання на майданчику стандартна, як і затверджена КМДА - 22 гривні.

Якщо ж машину не забрали, її утилізують або ж продають з аукціону. Загалом у Києві на узбіччях та подвір'ях стоїть приблизно 1200 іржавих автомобілів. Проте абсолютним  рекордсменом за нічийними машинами можна назвати Дубаї: там сотні елітних авт залишають не тільки посеред вулиць, але й на паркованнях аеропортів. А все тому, що заможнім мешканцям Об'єднаних Арабськіх Еміратів швидко набридають машини. Тож вони просто купують собі нову, а стару - кидають на вулиці. Тим часом київські комунальники радять мешканцям української столиці: якщо поблизу вашого будинку є покинута машина і вона заважає - звертайтеся до районної адміністрації або до ЖЕКу.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.