Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 23 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Іллічівський Хатіко, який 10 років чекав померлого хазяїна, загинув через людську жорстокість

3 лютого 2016, 22:37
Дата ефіру/події: Середа, 3 лютого 22:37

Український Хатіко! В Іллічівську хочуть встановити пам'ятник сенбернару Лорду. Собака десять років віддано чекав на свого господаря під поліклінікою, де працював і помер хазяїн. Не покидаючи свого місця, Лорд спав на морозі, під дощем та здебільшого був голодний. Небайдужі підтримували його, чим могли. Втім, пес помер від наслідків тортур! Більше - про вірність, любов та дружбу тварини. І жорстокість людей.

Це кадри останніх днів життя сенбернара Лорда. Собаки, якого знали й любили в усьому Іллічівську. Його неймовірно добрий, але сумний погляд пронизує до глибини душі. Лорд жив для однієї людини - свого господаря. І більшість часу провів у самовідданому і безнадійному його очікуванні.

13 років тому в поліклініці працював чоловік, який і був господарем Лорда. Щодня собака проводжав і чекав його з роботи. Та якось хазяїн не вийшов - він помер. Та пес так і залишився сидіти біля поліклініки.

Дмитро, мешканець Іллічівська:

- Маленьким меня когда водили в поликлинику детскую, мы часто видели Лорда, и очень много лет, примерно лет 10, он всегда находился с нами в городе.

Десять років! Десять довгих років пес чекав, що ось-ось із дверей вийде його господар. Люди не раз хотіли забрати Лорда додому, та він завжди повертався на свій пост.

Ольга, ветеринар:

- Его хотели забрать, его уже забирали, но он все равно убегал, но собака ждала своего хозяина. Написали про него, как Ильичевский Хатико, действительно - эта собака ждала своего хозяина.

Великого Лорда не боялися. Жодних нападів на людей! Він цінував доброту і дозволяв себе гладити. Сенбернара підгодовували всі, хто міг і хотів.

Мілена, мешканка Іллічівська:

- Я работаю на рынке, каждый день в 5 часов собачка к нам приходила, у нас есть мужчина, его зовут Петя, он покупал для нее косточки, мясо, и каждый день в 5 часов мы уже ждали ее.

Ольга, ветеринар:

- Вообще удивительно, что он столько прожил на улице, потому что в домашних условиях они требуют особого питания, особого ухода, они очень тяжелые, нагрузка на кости, на мышцы.

На початку січня Лорда побачили ледь живим. Далися взнаки не тільки вік і хвороби, а й людська жорстокість! У собаки знайшли рани від петард, а в легенях - кулю! Гроші на лікування легендарного сенбернара збирали всім містом. Він відчайдушно боровся за життя. 25 січня Лорд помер... Він поклав голову на лапи, заснув і вже не прокинувся. Містяни, зворушені вірністю сенбернара, вирішили поставити йому пам'ятник.

Дмитро, мешканець Іллічівська:

- Памятники животным, памятники верности устанавливают по всему миру, в этом нет ничего такого, в Нью-Йорке есть, во Флориде, я знаю, есть памятник пекинесу, который тоже ждал своего хозяина.

І тому самому японському Хатіко, з яким порівнюють українського Лорда. Пес породи акіта-іну 9 років чекав свого господаря на залізничній станції. Неподалік і помер від хвороб і відчаю. Хатіко увічнили у бронзовій скульптурі, а сам пес став символом відданості в Японії. Пам'ятник Лордові хочуть теж встановити біля поліклініки, де собака чекав свого хазяїна.

Ольга, ветеринар:

- Я считаю, что нужно обязательно установить памятник, может, не такой прямо шикарный, но просто чтобы он был сделан с любовью.

Скульптуру місцеві архітектори обіцяли виготовити безкоштовно. Та нині активісти збирають гроші на матеріали.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
Комментарий удален
у меня тоже был ДРУГ по кличке Лорд когда я заболел онкологией он спас мне жизнь ЛОРД взял мою болезнь на себя и умер а я выжил таких ДРУЗЕЙ нет среди людей подскажите как я могу помочь с памятником таких ДРУЗЕЙ единицы о них надо помнить всегда

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.