Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Франції мігрантам показали Шекспіра

6 лютого 2016, 00:23
Дата ефіру/події: Субота, 6 лютого 00:23

Шекспірівська пауза. Міґрантів, які отаборились у французькому місті Кале, вирішили розважити виставою. Тепер утікачі знають, хто такий Гамлет. А ось актори приголомшені тим, як живуть переселенці.

Знамените "Бути чи не бути" тепер почули мігранти. Виставу "Гамлет" показав лондонський театр "Глобус". Трупа театру поставила собі за мету надати можливість побачити п'єси Шекспіра у всіх країнах планети. До цього її побачили поціновувачі Шекспіра у 166 країнах світу.

Джо Мерфі, арт-директор:

- Гамлет - це заплутана особистість. Він сповнений сумнівів, розмірковує над питаннями життя та смерті. І не знає, що робити.

Це і є ситуація, в якій опинилися чимало людей в цьому таборі, кажуть організатори.

Актори театру "Глобус", одного з найстаріших у Лондоні, показали спектакль за п'єсою Шекспіра "Гамлет" біженцям в околицях французького портового міста Кале - північного міста, найближчого до Британії. Актори були шоковані - в яких страшних умовах живуть мігранти. Назвали це місце "джунглі Кале".

Томас Бьорд, виконавчий продюсер:

- Звичайно, головне для тутешніх мешканців - це їжа, тепло і хоч трохи комфорту. І мрія - потрапити туди, куди вони планували. Але наша справа - розважати, а тут забагато нудьги і потреб. Тож ми можемо дати дві години розваг, відволікти від нужденних потреб. Це того варте. 

Біженці оточили саморобну сцену. Більшість із них досі навіть не чули про Шекспіра. І прийшли в надії пригоститися чимось смачненьким. Для тих же, кому окрім хліба потрібні і видовища, організатори роздрукували лібретто - коротенький текст п'єси арабською, фарсі та пушту. Ну і про всяк випадок - англійською мовою. 

- Це переосмислення Гамлета. Наше, театру Глобус з Лондона. У тут зібралося прилизно 400 людей. Це перфоманс, місце для самовираження.  

Тур трупи розпочався ще 23 квітня 2014 року, в цей день саме виповнювалося 450 років від дня народження великого британського драматурга та письменника. Гастролі завершаться в Лондоні рівно за рік. Коли світ відзначатиме 400 років з дня смерті Шекспіра. 

- У Франції ми вже гастролюємо протягом двох місяців. У нас було невелике вікно. Нам запропонували виступити перед біженцями. І ми сказали: ОК!

Після виступу імпровізовану сцену розібрали і пустили на будівництво тимчасово житла.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.