Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Львівщині чоловіка скалічило саморобною петардою

29 квітня 2016, 22:44
Дата ефіру/події: П’ятниця, 29 квітня 22:44

Так готувався до Великодня, що ледь не загинув! На Львівщині чоловік вирішив сам змайструвати феєрверк. Утім, потужна петарда вибухнула просто в руках! Горе-піротехнік ледь не загинув від втрати крові. Виявляється, саморобні Великодні салюти та гучна стрілянина - це традиційна розвага на Західній Україні. А ось до чого вона може призвести - дивіться в сюжеті. 

На цьому аматорському відео з ютубу - сільське піротехнічне шоу на честь Великодня. Василь Дмитришин хотів влаштувати схожий салют на хуторі Хромогорб. Відтак, самотужки виготовляв феєрверки. Це мало бути десь отак. А завершилося - реанімацією!

Василь Дмитришин, постраждалий:

- Це невелика мала бути вибухівка, просто воно мало бути під час удару. А я, як вам сказати, засильно все стягнув, і воно тому вистрілило.

Василь ледь не загинув. Чоловік біля хати майстрував петарду за так званим народним рецептом. Аж раптом все вибухнуло в руках! Скривавленого чоловіка побачив сусід.

- Отво стояла буда, будка така невелика, і всьо. Вот взірвалася тів, було всьо повністю розкидане.

Іван посадив Василя в автомобіль і помчав до лікарні. Там чоловіка одразу прооперували - він був весь буквально пошматований.

Василь Лудин, завідувач відділення Стрийської лікарні:

- На операції було ушкодження легені, розрив діафрагми в двох місцях з кровотечею з м'язової частини діафрагми, із кровотечею з легені.

Василь ледь не заплатив життям за…традицію! Виявляється, на Західній Україні на Великдень годиться стріляти петардами та влаштовувати феєрверки. Щоправда, це - модернізований варіант давніх звичаїв.

Оксана Король, етнограф:

- У ніч із суботи на неділю, коли заходив Великдень, десь на високій горі чоловіки розпалювали вогонь, і ось цей вогонь - він символізує воскресіння Христа, і звичайно, оцю радість, котра вночі відбувається, якось зустрічають. І в останні роки, фактично в останні десятиліття почалися вибухи.

Василя вже перевели до львівської лікарні, та Великдень він проведе в палаті. Утім, біль - не єдина розплата. Тепер ним зайнялися полісмени! Вони відкрили кримінальне провадження за виготовлення вибухівки!

Андрій Штангрет, заступник відділу ГУ Нацполіції у Львівській області:

- Вкрай небезпечно, тому що будь-яка інформація, яка навіть знаходиться в Інтернеті чи в якійсь літературі, вона може бути недостовірна. І будь-яка похибка в суміші може привести до травмування і також до летальних випадків.

Ярослав Мельничук, заступник головного лікаря Львівського фтизіопульмонологічного центру:

- Як ми його вже витягнем, перевернути через коліно і добре врізати в одне місце. Щоб і він таке не робив, і щоб ніхто таке не робив.

Та Василь, схоже, вже й сам висновки зробив. Божиться, що ніколи не робитиме вибухівки. І іншим не радить.

Василь Дмитришин, постраждалий:

- Ну, що я можу сказати: щоб не робили такі дурниці, як я.

Одразу після Великодня Василь мав одружуватися. Та весілля довелося відкласти.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.