Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Ми можемо врятувати мати двоїх дітей

23 серпня 2016, 12:43
Дата ефіру/події: Вівторок, 23 серпня 12:43

Мати двох дітей потребує вашої допомоги. У Тіни Циохи - відомого тренера з йоги - діагностували рак крові. Жінці терміново потрібна трансплантація кісткового мозку. Лише це може врятувати молоду маму. Та середня вартість операції за кордоном - 150 тисяч євро. Для звичайної родини така сума просто космічна!

Я вперше зустрічаюся з Тіною в лікарняній палаті. І одразу розумію - таких людей, як вона, дуже мало. Жінка просто випромінює світло та позитив. Вона постійно усміхається, доки не згадує про своїх хлопчиків.

- Плачу, когда про детей думаю.

У Тіни - двоє синів. Старшому, Захарові, 9 років. Молодшому Макарові - два з половиною. Доки мама в лікарні, дітей доглядає батько. Григорій каже: в їхній родині все було добре. Цього літа вони всією сім'єю відпочивали на морі. А коли поверталися до Києва, Тіні раптом стало зле. 

Григорій Циоха, чоловік Тіни:

- Стала втрачати свідомість, рвота появилась. Дуже погано стало.

У Києві лікарі ошелешили діагнозом - у Тіни гостра лімфобластна лейкемія. Тобто - рак крові. 

Ірина Сербін, лікар-гематолог:

- Це захворювання є високоагресивним, тому воно не по стандартній терапії лімфобластоного лейкозу лікується, а більш агресивній терапії.

Тільки розпочали перший курс хімії, як у Тіни сталося запалення печінки - токсичний гепатит, викликаний медикаментами.

Тіна Циоха, пацієнтка гематологічного відділення:

- Путь боли переживаешь, когда ты болеешь такими болезнями. Это воспринимаешь как данность. Колют вены по нескольку раз. Эти вены болят, тошнит, рвешь, голова болит. Боль всю можно пережить. Тело, ну тело заболело. Но душа, она как бы не больная.

Зараз у лікарняній палаті Тіна переосмислює все своє життя. І ні про що не жалкує. З 17 років вона активно займалася спортом і духовними практиками. Стала відомим тренером із йоги.

Тіна Циоха, пацієнтка гематологічного відділення:

- Каждый день по чуть-чуть, хоть врач ругается, занимаюсь йогой по 5 минут, по 7 минут.

Через два дні після зйомок ми знову зустрічаємося з Тіною. Її не впізнати. Через великі дози хімії жінці довелося поголити голову. Та вона - не падає духом. Після крапельниць береться за малювання. Та прикрашає своїми пейзажами похмурі стіни лікарні. 

- Для меня картины здесь - это путешествие. То есть ты лежишь под капльницами, шесть часов. Стены, они как бы пустые. А когда я нарисовала то, что я хочу, я гуляю в этих местах, в скверике, там, где фонтан. По маковому полю.

Тіні потрібна трансплантація кісткового мозку. Лише це може врятувати життя молодої мами. Та середня вартість операції за кордоном - близько ста п'ятдесяти тисяч євро. В родини таких грошей немає.

Григорій Циоха, чоловік Тіни:

- Коли на дітей дивлюсь, мені страшно. Страшно втратити жінку. Тому я буду боротися за її життя, скільки в мене сил, здоров'я.

Допомогти врятувати Тіну може кожен. Адже добро - повертається стократно.

Валентина Циоха, 32 роки.
Діагноз - гострий лімфобластний лейкоз.
Телефон: 063 21 56 260, Григорій, чоловік Тіни.
5168 7423 4743 7869 ПриватБанк, Циоха Григорій Васильович.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.