Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Ще невелике зусилля - і Сашко побачить всі барви світу

21 жовтня 2016, 00:18
Дата ефіру/події: П’ятниця, 21 жовтня 00:18

Наступний матеріал про 5-річного Сашка із Сум. Він стрімко втрачає зір і може лишитися незрячим. Утім, ми з вами можемо допомогти малюку і дати йому шанс бачити маму та сестричок.

Надто рухливий, активний та невгамовний - 5-річний Сашко ні хвилини не сидить на місці і змушує сестер до майже акробатичних трюків. Бо інакше йому не цікаво.

У великій родині Сашка четверо старших сестер, ще одна піврічна манюня та матуся. З чоловіків - він єдиний. В хлопця великі проблеми з зором. Тепер навіть щоби збирати великі деталі конструктора - йому доводиться неймовірно напружуватись і підносити все впритул до очей.

Хвороби переслідували хлопчика від народження. Перші кілька місяців життя він провів у реанімації та лікарні. Згодом з'ясувалось, що очі малого ледве бачать. На операцію рідні збирали кошти, де тільки могли. І рік тому для Сашка засяяли навколо різнокольорові барви. 

Тетяна Деменко, мама:

- Потом нам поставили в Киеве имплантанты, год назад, сначала один глазик, потом другой глазик, только ребенок увидел, он кричал, он радовался, это надо было смотреть, как он говорил: я наконец-то вижу! Вот цвета, вот радуги, все.

Однак радів малий ненадовго. Зір знову став катастрофічно швидко падати.

Ірина Сумцова, завідувачка офтальмології Сумської обласної дитячої лікарні:

- Мальчику прооперировали катаракту, но все дело в том, что это заболевание повлекло за собой изменение со стороны внутренних оболочек глаза, там была поражена и сетчатка, и зрительный нерв.

Тато не витримав складнощів та покинув родину. Більше того, буквально виселив всіх на вулицю! Багатодітній сім'ї з немовлям на руках довелося шукати квартиру, вирішувати питання зі школою та садочком.

Ірина Сумцова, завідувачка офтальмології Сумської обласної дитячої лікарні:

- Воспитывать детей шестеро и плюс добиваться того, что она добивается для своего ребенка, она не опустила руки, она стучиться во все двери, молодец!

Тетяна Деменко, мама:

- В основном дети поддерживают, и морально, и физически поддерживают, где-то что-то помочь, где-то что-то сделать, вообще справляемся силами, а при детях унывать нельзя, надо делать вид, что у тебя все хорошо.

Тетяна не відклала лікування Сашка в довгий ящик. Вона відшукала клініку за кордоном, яка взялася рятувати зір хлопчику. Влітку глядачі "Свідка" вже допомогли зібрати цій родині кошти для обстеження та діагностування хлопчика в Ізраїлі. Нині треба летіти на заплановану операцію. Та грошей не вистачає.

Тетяна Деменко, мама:

- У нас чуть-чуть осталось, не хватает, приблизительно около 5 тысяч долларов не хватает. А 29 уже билеты у нас, на 29-е на руках.

Ізраїльські медики обіцяють зупинити короткозорість одразу на обох оченятах хлопчика і максимально відновити зір. Юлія Зайцева, Олександр Федчун, Суми, НТН

Тетяна Деменко, мати хлопчика
Тел. 099 9573610
Картка ПриватБанку 5168 7423 5708 5897.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.