Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 20 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Більшість аферистів вправно розкручують своїх жертв, перебуваючи за ґратами

23 червня 2017, 21:31
Дата ефіру/події: П’ятниця, 23 червня 21:31

Найпоширеніша сьогодні схема телефонного шахрайства - це спроба дізнатися дані вашої банківської картки, кажуть у Кіберполіції. Схема доволі проста. Перший шахрай телефонує людині, що продає товар на сайті оголошень. Просить номер картки для перерахунку грошей. Далі покупцю телефонують нібито з кол-центру банку й повідомляють, що платіж заблоковано, тож треба туди приїхати або розблокувати картку дистанційно, назвавши термін її дії та три цифри на зворотному боці. Щойно ви їх повідомляєте, гроші з вашого рахунку щезають миттєво.

90 відсотків таких дзвінків надходять із місць позбавлення волі. І, зазвичай, у схемі задіяні не одна-дві особи, а група людей по той бік ґрат. Йдеться про десятки, а то й сотні тисяч гривень на день! Лише уявіть, одна з таких злочинних груп, що затримали нещодавно, навіть мала власний відділ маркетингу, який вивчав ринок оголошень задля більш ефективних оборудок, каже експерт.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.