Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Кожна 30-та дитина в Афганістані - наркозалежна.

17 листопада 2017, 19:33
Дата ефіру/події: П’ятниця, 17 листопада 19:33

Півтора мільйона афганців сидять на голці. З них близько 300 тисяч неповнолітних. Лише десяткам щасливців удається позбутися смертельної залежності в реабілітаційних центрах. Один із таких в Джилалабаді. Дітям батьки й рідні здебільшого дають опіум. Вони стають пасивними наркозалежними в тих сім'ях, де курять дурман. Таких випадків в Афганістані дедалі більше, кажуть в ООН. І найгірше те, що після повернення з реабілітаційного центру, дітей знову "підсаджують" на зілля.

Поліція щомісяця знищує десятки тонн опіуму й гашишу по всій країні.   Наркотики швидко горять у полум'ї. Втім, викорінити наркоманію в суспільстві значно складніше. Серед наркозалежних багато жінок, навіть пенсіонерів. За інформацією ООН, тільки цьогоріч в Афганістані виготовили 9 тисяч тонн опіуму вартістю майже півтора млрд доларів. Тому проблема з наркозалежними - тут потребує втручання міжнародної спільноти.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.