Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Хірурги пересадили голову

17 листопада 2017, 19:36
Дата ефіру/події: П’ятниця, 17 листопада 19:36

Пересадити голову з однієї людини іншій. Про цю, здавалося б, божевільну ідею італійський лікар Серджо Канаверо повідомив у 2015 році. Він переконував - обов"яково зробить це. Тоді до цієї заяви віднеслись скептично, а довкола було багато дискусій. Деякі лікарі навіть поставили під сумнів професіоналізм Канаверо і називали його шахраєм. Втім, після цього за роботою  італійця стали пильно спостерігати. Перші експериментальні операції він провів на тваринах. Правда голову їм не відтинали. А лише розрізали хребет. Як пояснив Канаверо, такі хірургічні втручання допомогли зрозуміти, в чому складність операції.

І от сьогодні хірург повідомив, що пересадка голови на труп пройшла успішно. Надскладну операцію провів його китайський колега Жень Саопин. Асистентами ж стали медики з  університету Харбіна. Тривала операція 18 годин . За час  процедури вдалося відновити судини, нерви та хребет. Проте подробиці уникальної операції тримають в секреті. Сам Канаверо заявив, що пересадка голови від донора має стати наступним етапом в розвитку його ідеї. 

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.