Напомнить пароль | Регистрация
суббота, 27 апреля 2024
Лучшие детективы мира

Новости канала Пресс-центр

Выбрать дату
RSS

"Історії Війни. Петриківка. Кольори перемоги"- прем'єра шостого фільму документального циклу на НТН

19 сентября 2023, 13:15
"Історії Війни. Петриківка. Кольори перемоги"- прем'єра шостого фільму документального циклу на НТН

У суботу, 23 вересня о 23:00 на НТН відбудеться прем'єра документальної стрічки "Історії Війни. Петриківка. Кольори перемоги". Цей фільм розкриє захоплюючу та надихаючу роль мистецтва у психологічній підтримці на фронті.

Літо 2022-го, запеклі бої біля Лисичанську, українські війська змушені відступати, але втрат ворогу завдали суттєвих. Ракета нашого “Джавеліна” знищила російський танк на Лисичанському НПЗ, що стало символом маленької перемоги. Тубус від “Джавеліна”, який лишився, потрапив до волонтера Дмитра Мітасова. Він виставив тубус на аукціон у соціальних мережах, в той час як молода художниця Анна Косих, взялася оздобити його класичним українським петриківським розписом. Цей військовий сувенір знайшов покупця миттєво. З цього почалася велика мистецька пригода.

Зараз на фронті воює кожен п’ятий мешканець села Петриківка. Село намагається підтримати військових і їхні родини: митці проводять майстер-класи з петриківського розпису для військових у лікарнях та на фронті. Вони розповідають військовим про історію свого рідного села, про козаків, які колись заснували село, і навчають значення символів і кольорів “Петриківки". Так, старовинне українське мистецтво стало важливою складовою програми психологічного розвантаження для наших воїнів.

Не пропустіть захоплюючу подорож в історію та мистецтво "Історії Війни. Петриківка. Кольори перемоги" на НТН, 23 вересня о 23:00.

Телевидение для всей семьи

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.