Напомнить пароль | Регистрация
суббота, 27 апреля 2024
Лучшие детективы мира

Новости канала Пресс-центр

Выбрать дату
RSS

Найкращі детективні серіали світу повертаються на НТН

19 января 2024, 11:00

Існує думка, що детектив – чоловічий жанр. Але чи так це насправді? Якщо проаналізувати глядацьку аудиторію, наприклад, телеканалу НТН, що позиціонує себе як канал найкращих детективів, то вона розділилася майже порівну: 46% становлять чоловіки та 54% – жінки. І ось гарна новина для глядачів НТН і всіх прихильників детективного жанру: 29 січня в ефір телеканалу повертаються найкращі світові розслідування.

Багато хто може припустити, що чоловіки, як більш сильна і мужня стать, цікавляться детективами й розслідуваннями злочинів більше, ніж жінки. Але запідрахунками британських аналітиків, серед традиційних шанувальників жанру кримінального детективу – жінки становлять близько 80%! В іншомудослідженні професор психології Університету Іллінойсу Р. Кріс Фрейлі та аспірантка Аманда Вікарі виявили, що жінки віддають перевагу читанню кримінальних історій та детективів, а чоловіки більше люблять історії про війну. Дослідники припустили, що жінкам подобаються правдиві кримінальні історії частково тому, що такі історії містять інформацію, яка може допомогти їм уникнути потенційного нападника.

Хто полюбляє детективи? Люди, які хочуть не просто відволіктися, а розібратися в причиново-наслідкових зв'язках, вникнути в деталі, зрозуміти психологію дійових осіб. Люди, які люблять детективи, дивляться на суть речей, помічають дрібниці й мають гарну інтуїцію. Власне, відомі детективи – Еркюль Пуаро, Шерлок Холмс або міс Марпл якраз і володіють таким набором якостей. Останнім часом сценаристи відомих детективних серіалів усе частіше додають у розповідь жіночу лінію. Причому жінки є головними, а не лише другорядними персонажами. Наприклад, у серіалі «Елементарно» детективу Холмсу допомагає доктор Джоан Ватсон – жінка у виконанні Люсі Лью. До того ж, як зазначає керівник проекту Роб Доерті, вони спеціально відійшли від навіть найменших натяків на романтичні стосунки між головними героями, щоб показати: чоловік і жінка можуть бути друзями, займатися детективною роботою і жити разом, не відчуваючи романтичних почуттів одне до одного. Так само в серіалі NCIS жодне розслідування не минає без участі криміналіста та судмедексперта Ебігейл Шуто у виконанні Полі Перретт.

З 29 січня в ефір телеканалу НТН повертаються найкращі світові детективи – серіали «Елементарно» та «NCIS: полювання на вбивцю». Хочете дізнатися, хто у вашій родині найкращий детектив? Вмикайте НТН і проводьте власне розслідування паралельно з героями серіалів!

Телевидение для всей семьи

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.