Напомнить пароль | Регистрация
пятница, 29 марта 2024
Лучшие детективы мира

Новости канала Пресс-центр

Выбрать дату
RSS

Андрій Данілевич розкаже «Історії війни» на телеканалі НТН

26 апреля 2022, 13:13
Андрій Данілевич розкаже «Історії війни» на телеканалі НТН

У середу, 27 квітня, о 19:00 на НТН стартує телепроект «Історії війни». Україна стала символом боротьби за свободу. Світ вражений мужністю українців, які з перших днів військової агресії з боку Росії роблять усе заради нашої перемоги. Ведучий Андрій Данілевич розповідатиме телеглядачам пронизливі історії людей, життя яких перевернула війна, – цей жах має бути припинений і більше ніколи не повторюватися.

«24 лютого 2022 року до України увірвалася жорстока, безжалісна війна, – говорить Андрій Данілевич. – Вона вже змінила життя кожного українця. Зруйнувала родини, домівки та плани на майбутнє. Але не зруйнувала нашу віру. І не зруйнує пам’ять. У проекті ми будемо розповідати історії війни наших людей, що змушують кожного з нас жити по-іншому і вчать по-справжньому цінувати життя. У цих історіях так багато болю і страждань! Вони про життя, що ніколи не буде таким, як раніше. Про тих, хто виборює для нас свободу, і про людей, яких уже не повернути. Про пам’ять, яку ми маємо зберегти. Це наша історія. Історія великої та нескореної України».

Світ шокований жорстокістю, з якою російські солдати в Бучі, Ірпені, Маріуполі, Чернігові та інших містах розправляються з беззахисними і ні в чому не винними українцями… З жінками, літніми людьми та особливо дітьми. Не можна слухати без сліз історію жителя Ірпеня Сергія Перебийноса, який за один день втратив усю сім’ю: дружину Тетяну, 9-річну доньку Алісу та 18-річного сина Микиту. 6-го березня під час евакуації вони потрапили під обстріл. Одним із символів страшних подій на Київщині стало фото 6-річного Владика Драгуна з Бучі на могилі матері. Кореспонденти зняли, як дитина приносить на могилу їжу. Як зараз живе хлопчик? Ще одна історія війни та розбитої дитячої долі. Жертвою жорстокості окупантів став 15-річній Ваня Чабан із Сумщини – на нього, його маму та вітчима наїхав російський танк, внаслідок чого хлопчику ампутували ногу, а його вітчим від отриманих травм помер у лікарні. 24-річна Діана Омелянова з Чернігова з сім’єю втікали від ворожих танків через хащі, випалене поле та болото, вороги поранили маму дівчини й Діана змушена була залишити жінку, що вже вмирала, посеред лісу...

У проекті також прозвучать історії мужності людей, котрі, незважаючи ні на що, допомагали іншим – тим, хто вже не міг про себе подбати. Наприклад, історія терапевта Ірини Язової – тендітної жінки, яка в окупованій Бучі під обстрілами рятувала поранених і навіть приймала пологи. А житель Маріуполя заради порятунку шістьох незнайомих людей змушений був піти на злочин: викрав автомобіль, щоб вивезти їх із окупованого міста.

Коли приходить війна, вона стосується абсолютно всіх, незалежно від соціального статусу та матеріального становища. Історію своєї родини розповість народна артистка України Ольга Сумська, яка в перші дні війни втратила маму.

Всі ці історії пронизані людським болем. Наші втрати у цій війні поки неможливо порахувати. Але ми маємо пам’ятати про кожного, хто віддав найдорожче заради нашого майбутнього. І про тих, хто боронив нашу землю, і про мирних людей, які загинули від російської агресії.

Дивіться «Історії війни» щопонеділка, щосереди та щоп’ятниці о 19:00 на телеканалі НТН. Окрім того, випуски проекту будуть виходити на супутниковому каналі «Інтер+» щопонеділка, щовівторка та щочетверга о 19:30.

Телевидение для всей семьи

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.