Напомнить пароль | Регистрация
суббота, 27 апреля 2024
Лучшие детективы мира

Новости канала Пресс-центр

Выбрать дату
RSS

«NCIS»: 20 років на екрані, відмова від Дженніфер Еністон та справжні військові в кадрі

25 января 2024, 12:39

 З 29 січня у будні о 21:00 на НТН стартує показ американського детективного серіалу «NCIS: Полювання на вбивцю». Серіал розповідає про роботу команди спецагентів федерального агентства з розслідування злочинів при Міністерстві військово-морських сил США. Щодня, ризикуючи життям, головні герої на чолі зі спеціальним агентом Лероєм Джетро Ґіббсом віртуозно розкривають найзагадковіші та найскладніші справи. В головних ролях – Марк Хармон, Саша Олександр, Майкл Везерлі, Полі Перретт, Шон Мюррей, Девід МакКаллум. Цей детективний серіал завоював не лише увагу та любов телеглядачів з усього світу, але й близько трьох десятків нагород на різноманітних фестивалях. Чим же так зацікавив «NCIS» прихильників детективів? Напередодні показу – 5 цікавих фактів про серіал. 

 

20 років і 20 сезонів. Серіал «NCIS: полювання на вбивцю» вперше вийшов на телеекрани у 2003 році. І ось вже 20 років залишається одним із найпопулярніших та найуспішніших серіалів на телебаченні. На даний момент вийшло 20 сезонів детективу і тривають зйомки 21-го. «NCIS» став третім за тривалістю неанімаційним телевізійним серіалом у прайм-тайм у США. 

 

Справжні військові. Ідея створення серіалу «NCIS» належить продюсеру Дональду Полу Беллісаріо. Він свого часу сам служив у Корпусі морської піхоти США, тому у своїх фільмах і серіалах часто розповідає про діяльність військових. Реальні агенти NCIS стверджують, що серіал дуже реалістично зображує діяльність федерального агентства з розслідування злочинів при Міністерстві військово-морських сил США. Більше того, в епізодичних ролях у серіалі можна побачити двох справжніх директорів NCIS – Девіда Бранта і Томаса Бетро, а також реального міністра ВМС США Рея Мейбуса. 

 

Зіркові кандидати. У серіалі дуже хотіла зніматися Дженніфер Еністон – її зацікавила роль спецагента Кейт. Але для того, щоб вона взяла участь у зйомках, потрібно було зачекати, поки акторка закінчить роботу в останньому сезоні «Друзів». На жаль, команда не могла так довго чекати. Тому роль Кейт дісталася Саші Александер. Окрім того, на роль агента Гіббса продюсери запрошували Дона Джонсона («‎Детектив Неш Бріджес»), але актор відмовився. І керівника команди спецагентів зіграв Марк Гармон. 

 

Сімейні зв’язки. Продюсер Дональд П. Беллісаріо назвав головного персонажа Лероєм Джетро на честь членів своєї родини: його брата звуть Лерой, а ім'я батька – Джетро. Окрім того, Шон Мюррей, який грає спеціального агента Тімоті Макгі, є пасинком Беллісаріо, а сестра Макгі в шоу насправді є зведеною сестрою актора в реальному житті. В епізодах про молодість агента Гіббса молодого спецагента грає син виконавця цієї ролі, Шон. Одного разу персонаж Майкла Уезерлі каже: «У мене більше шансів зв’язатися з Джесікою Альбою, ніж у цих хлопців проникнути в SeaLift». У реальному житті Майкл Везерлі був заручений із Джесікою Альбою і знявся разом із нею у фільмі «Темний ангел». 

 

Життєвий досвід. Творці серіалу «NCIS: Полювання на вбивцю» нерідко тим чи іншим способом включали в сюжет особистий життєвий досвід акторів. Наприклад, Полі Перретт, яка грає криміналіста Еббі, насправді закінчила коледж за спеціальністю «Криміналістика». І фактично Перретт грає саму себе – продюсери наділили її героїню якостями та захопленнями самої акторки. Актор Девід МакКаллум, який грає паталогоанатома, – насправді є експертом-самоуком у галузі судової експертизи та психологічного профілювання. Так само перейшло в серіал і захоплення Марка Хармона. Актор любить займатися теслярством, тому сценаристи вирішили перенести це хобі актора і на його героя – агент Гіббс також любить проводити вільний час у майстерні. Навіть ручні інструменти, які використовує Марк Хармон на знімальному майданчику «NCIS», належать йому. Окрім того, у серіалі Марк Гармон іноді використовує трейлер Airstream 1972 року, який він сам відновив.

 

Дивіться серіал «NCIS: Полювання на вбивцю» на телеканалі НТН з 29 січня в будні о 21:00.

Телевидение для всей семьи

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.