Напомнить пароль | Регистрация
пятница, 29 марта 2024
Лучшие детективы мира

Видео Канал "Агенты влияния"

Против Фемиды

1 октября 2012, 12:42
Дата эфира/события: воскресенье, 30 сентября 12:00

Продолжение и развитие скандала в украинской Фемиде - судья две недели приходил на работу, принимал решения, а потом узнал, что давно уже уволен. Нереально абсурдные и реально незаконные увольнения людей стали обычным явлением. Как бороться против нечестных работодателей и коррумпированных чиновников - в продолжении расследования Алексея Лахненко.

Смотрите также

Комментарии
Имя
Поле обязательное для заполнения
Текст
Поле обязательное для заполнения
Защита
Вы ввели неверный защитный код
09 та 23.07.2012 на особистий прийом до начальника УМВС України в Сумській області звернувся особовий склад РМОП «Беркут» (28 працівників) та повідомили про те, що командир зазначеного підрозділу міліції Малоштан О.М. вимагає з підлеглих кожного місяця по 150 грн., а ті працівники, які відмовлялись здавати кошти позбавлялись премій.
Після нашого звернення до керівництва УМВС України в Сумській області почались нестерпні тортури особового складу як керівництвом УМВC так і безпосередньо керівниками РМОП «Беркут». Це виражається в тому, що командир підрозділу РМОП «Беркут» Малоштан О.М. створив нестерпний графік роботи, що перевищував норму праці в два, а то і в три рази. Підтвердженням цього є розстановка нарядів РМОП «Беркут».Керівництвом УМВС України в Сумській області було створено незаплановані службові перевірки та проведена атестація, про яку особовий склад не було повідомлено заздалегідь. Всі ці заходи проводились виключно після нічної служби. В ході проведення службових перевірок було видано наказ УМВС України в Сумській області № 857 від 27.07.2012 «Про порушення службової дисципліни окремими працівниками РМОП «Беркут» підпорядкованої УМВС, та покарання винних» який свідчить про те, що перевіркою наших заяв в УМВС України в Сумській області про факти корупційних діянь, такого злочину не виявлено і не відсторонено від виконання службових завдань осіб РМОП «Беркут», на яких було заявлено.
Тому 30.07.2012 року 28 співробітників РМОП «Беркут» з відповідною заявою про неправомірні дії посадових осіб РМОП «Беркут» звернулись до прокуратури Сумської області. Прокуратурою області було проведено перевірку та порушено кримінальну справу № 12800090 відносно деяких осіб РМОП «БЕРКУТ».
Оскільки адміністративний тиск та погрози розправи посилилися 26.09.2012 особовим складом РМОП «Беркут» було створено профспілкову організацію РМОП «БЕРКУТ» про що повідомлено безпосереднього керівника підрозділу при всьому особовому складі , але командир підрозділу Малоштан О.М., незважаючи на створення профспілки без погодження з профспілкою видавав накази про порушення службової дисципліни тим особам, які відносно нього заявили про злочин, позбавляючи премій, чим порушував Закон України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (ст.21).
27.09.2012 особовому складу РМОП «Беркут» проведено атестацію, яку не пройшли ті особи, які заявили про корупційні діяння посадових осіб РМОП «Беркут». До участі в атестаційній комісії не було залучено представників жодної профспілкової організації, хоча на той час їх було дві! Що порушує закон України «Про професійні спілки, їх права та гарантії їх діяльності, також Розпорядження МВС України № 415 від 28.04.2007 року (п.1.4). Так як командир підрозділу користуючись своїм службовим становищем не відреагував на наше повідомлення про створення профспілки та почав глузувати з нас, то 01.10.2012 на адресу м. Суми вул. Роменська 112 був відправлений рекомендований лист на імя командира підрозділу,на котрий відповіді так отримано і небуло.
Проведенням службових перевірок, безпосередньо проведенням самої атестації та підготовкою атестаційних листів особового складу РМОП «Беркут» займався командир цього ж підрозділу Малоштан О.М., хоча відносно його на той час прокуратурою області проводились слідчі дії.
Також, головою атестаційної комісії був начальник громадської безпеки УМВС України в Сумській області полковник міліції Мальований О.М., який не міг бути головою цієї комісії чи брати в ній участь в силу того, що у підрозділі РМОП «Беркут» працює рідний брат вище зазначеного начальника - Мальований Ю.М., тому участь полковника міліції Мальованого О.М. суперечить порядку проведення атестації, Положенню про проходження служби рядовим і начальницьким складом органів внутрішніх справ» та Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції». Заатестованих працівників підрозділу, які заявили про корупційні дії командира (17 осіб), перевели в інші підрозділи, розташовані за межами міста Суми в різних районах області без надання їм місця для проживання та зробивши всі умови для того щоб сержанти самостійно звільнилися з ОВС, підтвердженням цього є рапорт на звільнення сержанта міліції Рябка Р.В..
Керівництвом УМВС України в Сумській області не враховано інформацію, щодо існування нашої організації, що ми надавали в нашому листі (вих. № 09 від 24.12.2012) з відповідними додатками, що підтверджують бездіяльність керівникіав РМОП «Беркут» УМВС України в Сумській області. А також УМВС України в Сумській області всебічно не сприяла налагодженню відносин профспілки та керівництва, що суперечить Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності». У звязку із створенням профспілкової організації у відділі або підрозділі,всі дії,що стосуються проведення атестації,звільнень,нагороджень або інших дій ,пов’язаних з роботою працівників,здійснюется за попередньою згодою з керівним органом профспілки відділу або підрозділу, на обліку якої перебувае працівник.До того ж наша профспілкова організація входить до складу Всеукраїнської професійної спілки працівників Міністерства внутрішніх справ котра є повноправним членом Европейскої ради профспілок поліції,де суворо дотримуються міжнародних нормативно-правових актів з прав людини.Також одним з основних документів,яким керуємось у своїй діяльності є Європейська соціальна хартія від 18 жовтня 1961 року №ETS №35, ратифікована 2 травня 1996 року,чиї положення в даній ситуації прямо порушуються керівництвом РМОП «Беркут»,та іншими посадовами особами,які не приділяють належної уваги стану справ не тільки у РМОП «Беркут»,а навіть в області. Доказами порушення законодавства є постанови суду,котрі підтверджують незаконність виданих наказів,що до наших профспільчан.
Отже, окремими керівниками УМВС України в Сумській області та керівництво РМОП «Беркут» своїми діями порушено низку наказів МВС та Законів України. Ми чесно служили і бажаємо служити далі і саме в підрозділі «Беркут», проте нас принижують та знущаються, відверто та цинічно порушують наші права громадян України .
0666714808 Слава
golyb86 28.03.2013, 21:21 ответить

Телевидение для всей семьи

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.