Напомнить пароль | Регистрация
вторник, 19 марта 2024
Лучшие детективы мира

Видео Канал "Агенты влияния"

Культурные махинации

7 сентября 2015, 15:46
Дата эфира/события: воскресенье, 6 сентября 12:00

Пять журналов, две газеты, а убытков для государства - на полмиллиона гривен. Ну казалось бы, какие коррупционные схемы могут быть в Национальном газетно-журнальном издательстве? Марьяна Дупнак разбиралась, как зарабатывают на книгах в Украине.

Смотрите также

Комментарии
Имя
Поле обязательное для заполнения
Текст
Поле обязательное для заполнения
Защита
Вы ввели неверный защитный код
Колеги, дякуємо, що "лупаєте сю скалу"! Як ще один доказ до Вашого сюжету подаємо цього листа. Все вони знали! Просто, ще мають сили і засоби почувати себе безкарними, але ж часи і люди нині вже не ті!

Віце-прем’єр-міністру -
міністру культури України
КИРИЛЕНКУ В. А.
№ 10 від 7. 05. 2015 р.

Шановний В’ячеславе Анатолійовичу!

Як співзасновнику — надсилаю Вам копію наказу від 17. 03. 2015 р. гендиректора ДП «Національне газетно-журнальне видавництво» п. Ратушного Р. Я. «Про переведення до м. Києва редакції газети «Кримська світлиця». Я настійно прошу Вас дати розпорядження розібратися і навести лад у підконтрольному Міністерству культури Видавництві, бо складається враження, що хтось просто покриває «п’яту колону», яка добиває залишки українського в Криму! І справа не лише в цьому березневому наказі, про який ми днями довідалися зовсім випадково.
Нагадую, що я вже звертався особисто до Вас і Вашого першого заступника І. Ліхового (як і до Вашого попередника Є. Нищука) стосовно проблем з газетою (повторно надсилаю копії листів). Ще раз наполягаю на тому, що корінь усіх цих проблем не стільки у фінансовій, як у моральній площині. І саме Ви, як міністр, відповідаєте за те, що Національним газетно-журнальним видавництвом продовжують заправляти «сірі кардинали» (повірте, зовсім не Ратушний там командує), які продемонстрували своє моральне «обличчя» ще 5 років тому.
Тож чому дивуватися, що четвертий місяць люди — ваші українські журналісти! — сидять в окупованому Сімферополі без копійки. Увесь цей час регулярно щотижня підготовлені нами до друку номери «Кримської світлиці» розміщуються на сайті і відправляються на електронні адреси Міністерства та НГЖВ. Ти часом, Ваші підлеглі заявляють про «відсутність контактів із співробітниками редакції» і на папері переводять редакцію із Сімферополя до Києва. Чи хоч знають у Міністерстві, яке є одним із співзасновників «Кримської світлиці», про таку ініціативу? У наказі, між іншим, зазначено, що виданий він «у відповідності до ... рекомендацій (?) Міністерства...».
Шановний В’ячеславе Анатолійовичу, треба наводити порядок! І так тут в окупації непросто, а «Світлиці», виходить, ще й у Києві в спину стріляють! Якщо дійсно не до газети зараз, не до якогось там інформаційного спротиву в Криму, і видавничі «сірі кардинали» непідконтрольні навіть Вам — скажіть про це чесно і не знущайтеся з людей, котрі з почуття обов’язку не кидають справу, якій віддали стільки літ і сил.
Головний редактор Віктор КАЧУЛА

Телевидение для всей семьи

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.