Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 6 травня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Прес-центр

Вибрати дату
RSS

Firtash Foundation и Saatchi Gallery відкриють виставку "Передчуття: українське мистецтво сьогодні"

2 жовтня 2014, 12:14
Firtash Foundation и Saatchi Gallery відкриють виставку "Передчуття: українське мистецтво сьогодні"

Лондон, Великобританія - 9 жовтня Firtash Foundation і Saatchi Gallery відкриють виставку "Передчуття: українське мистецтво сьогодні", завдання якої - продемонструвати все різноманіття і міць сучасної української арт-сцени. На виставці буде представлено понад 160 робіт 38 сучасних художників.

Більшість робіт, представлених на виставці, були створені до тих соціальних заворушень і потрясінь, які переживала Україна протягом 2014 року, однак, як випливає з назви експозиції, багатьом художникам вдалося надприродним чином передбачити майбутні зміни, а також проблеми і питання, що стосуються національної ідентичності та стабільності країни.

"Передчуття: Українське мистецтво сьогодні" демонструє чудову групу художників, відносно невідомих за межами своєї батьківщини. Частина з представлених на цій виставці художників вже мають стійку репутацію в Україні, у той час як інші є дебютантами на арт-сцені. Роботи цих двох поколінь дозволяють зазирнути у майбутнє сучасного мистецтва України і відіграють ключову роль у формуванні розуміння країни, багатої у культурному відношенні, а також складність умов, в яких вони творять. Виставка організована благодійним фондом Firtash Foundation у рамках Днів України у Великобританії, фестивалю сучасного і традиційного українського мистецтва, моди, літератури і музики.

"Передчуття: українське мистецтво сьогодні" найбільш широко представляє українське сучасне мистецтво у Великобританії. Це вже третя з серії виставок у Галереї, спрямованих на демонстрацію унікальної культури і спадщини України міжнародній аудиторії у Лондоні і є частиною довгострокового партнерства Saatchi Gallery та фонду Firtash Foundation, про яке було оголошено у липні 2014 року.

Над виставкою спільно працювали куратори Марина Щербенко, Ігор Абрамович, Олександр Соловйов і Андрій Сидоренко за консультаційної підтримки Владислава Тузова і Наталі Шпитковської, співробітників Інституту проблем сучасного мистецтва України та Національної академії мистецтв України.

В Україні одна з найяскравіших арт-сцен у пострадянському просторі і художники, представлені на цій виставці, знайшли свій унікальний засіб комунікації, при цьому демонструючи неймовірну енергію, проникливість, гнучкість і талант.

Лада Фірташ, голова фонду Firtash Foundation, підкреслила: "Неймовірний успіх виставки сучасного українського мистецтва, яка відбулася у рамках Днів України у Великобританії в минулому році, став яскравим підтвердженням величезного потенціалу сучасного українського мистецтва. "Передчуття: Українське мистецтво сьогодні", мабуть, набільш велика за обсягом і найбільш глибока колекція робіт українських художників на сьогоднішній день. Це роботи, абсолютно різні за концепцією, жанрами і напрямками, демонструють багато аспектів життя сучасної України, її дух, енергію, сутність. Ми очікуємо, що експозиція дозволить світові зрозуміти і гідно оцінити творчий потенціал України".

Найджел Херст, виконавчий директор Saatchi Gallery, підкреслив: "Роль Saatchi Gallery - донести сучасне мистецтво до максимально широкої аудиторії і зробити його доступним, незалежно від місця його створення. Постійна підтримка фонду Firtash Foundation дозволяє нам працювати у напрямі досягнення цієї мети, допомагаючи забезпечити платформу для демонстрації сучасного українського мистецтва нашим відвідувачам. "Передчуття: українське мистецтво сьогодні" надає чудову можливість показати світу свої роботи, особливо тим художникам, які виставляють їх у перший раз".

Учасники виставки: Назар Білик, Сергій Братков, Данило Галкін, GAZ, Микита Кадан, Жанна Кадирова, Павло Керестей, Марія Куликівська, Антон Логов, Павло Маков, Максим Мамсиков, Микола Маценко, Роман Мінін, Natsprom, Сергій Петлюк, Юрій Пікуль, Роман Пятковка, Влада Ралко, Вінні Реунов, Олександр Ройтбурд, Степан Рябченко, Арсен Савадов, Олексій Сай, Тіберій Сільваші, Юрій Соломко, Ганна Сорокова, Анатоль Степаненко, Іван Світличний, Віктор Сидоренко, Марина Талютто, Ten Point & Dis/Order, Олег Тістол, Василь Цаголов, Мирослав Вайда, Артем Волокітін, Олександр Животков, Гамлет Зіньковський.

Довідка

Дні України у Великобританії - це наймасштабніший фестиваль у Лондоні, присвячений культурі України, мета якого - показати багату історію і культуру України. Захід проводиться щорічно благодійним фондом Firtash Foundation.

Благодійний фонд Firtash Foundation - приватний благодійний фонд, заснований Дмитром і Ладою Фірташ з метою довгострокової і системної підтримки культури, творчого потенціалу української молоді та освітніх проектів. Одне з основних завдань фонду - просування українського мистецтва, літератури, мови і культури, поліпшення сприйняття України за кордоном, сприяння формуванню позитивного іміджу України.

Saatchi Gallery - була заснована у 1985 році з метою надати інноваційну платформу для демонстрації сучасного мистецтва максимально широкій аудиторії. Відповідно до щорічного опитування, яке проводить Art Newspaper за останні 5 років галерея провела 15 з 20 найбільш відвідуваних виставок у Лондоні. Згідно Museum Analytics галерея входить до топ-5 музеїв, що отримали найбільшу кількість лайків у Facebook і Twitter. Вхід на виставки Saatchi Gallery вільний.

Фотоматеріали

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.