Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Прес-центр

Вибрати дату
RSS

Велика прем'єра! "Батьківщина" (Homeland) - відомий серіал про боротьбу з тероризмом - на НТН

29 серпня 2016, 17:24

У понеділок, 5 вересня, о 23:45 на телеканалі НТН відбудеться прем'єра серіалу "Батьківщина" (Homeland), знятого в жанрі психологічного трилера. Головні герої - звільнений з іракського полону американський морський піхотинець Ніколас Броуді (Деміен Льюїс) і жінка-агент ЦРУ Керрі Метісон (Клер Дейнс), яка страждає біполярним розладом.

Серіал виходитиме на НТН з понеділка по п'ятницю о 23:45 по дві серії поспіль.

Про серіал

Під час проведення спецоперації загону "Дельта" в Іраку було знищено хованку відомого терориста Абу Назіра. У підземному бункері у замкненій кімнаті був виявлений полонений американський військовослужбовець. Змучений тортурами, у порізах та синцях, брудний, але живий. З'ясовується, що це сержант-морпіх Ніколас Броуді, який зник без вісті вісім років тому. Усі вже вважали його мертвим. Після співбесіди зі спецслужбами, де Броуді стверджував, що на допитах не видав жодних військових секретів, його повертають додому.

Усі телеканали Америки транслюють повернення Броуді на батьківщину, всюди його вшановують, як національного героя. Недобре відчуває лише експерт з Близького Сходу ЦРУ Керрі Метісон. Вона не поділяє загального тріумфу з приводу повернення офіцера й підозрює: за час полону він перейшов на бік терористів і став подвійним агентом. Адже за кілька тижнів до операції, під час якої звільнили Броуді, Керрі стало відомо від її інформатора про те, що хтось зі своїх був завербований "Аль Каїдою". Вона впевнена - його навмисно "залишили" у бункері, а Америка з легкістю проковтнула наживку терористів. Залишається тільки чекати, коли вони смикнуть за гачок.

Під час стеження Керрі дізнається усі подробиці особистого життя Ніколаса та його красуні-дружини Джесіки, але так і не може знайти жодного підтвердження того, що Броуді працює на терористичне підпілля. І ось ще несподівана проблема: Керрі Метісон закохується у підозрюваного...

Актор Деміан Льюїс (Ніколас Броуді):

- Мій герой - справжня жертва бойових дій. Він повертається додому спустошеним, зламаним всередині. Це і є людська ціна війни.

Акторка Клер Дейнс (Керрі Метісон):

- Я прочитала багато книжок про це захворювання, я зустрічалася з людьми, які страждають на нього. Я так само читала багато блогів, які ведуть люди з біполярним розладом. Мене заворожує людська психіка: те, як наш мозок обробляє інформацію, як ми відчуваємо емоції, звідки вони беруться. Власне, я провчилася колись два роки в Єльському університеті, вивчала психологію, але потім все-таки зробила вибір на користь акторської кар'єри.

Цікаві факти:

- "Батьківщина" - адаптація ізраїльського серіалу 2009 року "Військовополонені" (Prisoners of War). Автор ідеї і творець оригінального телефільму Гідеон Рафф брав безпосередню участь і в створенні американської версії в якості виконавчого продюсера і сценариста.

- Зйомки серіалу "Батьківщина" відбувалися у місті Шарлотта, штат Північна Кароліна. Деякі сцени були зняті в авіаційному музеї штату, розташованому в тому ж місті.

- Клер Дейнс вдалося настільки переконливо перевтілитися в свою героїню, яка страждає біполярним розладом, що вона навіть отримувала листи від людей, що страждають на цю недугу, в яких вони по-справжньому непокоїлися за її психіку.

- В одному з інтерв'ю Деміен Льюїс зізнався, що під час підготовчої роботи над роллю він багато читав про іслам, вивчав Коран, а також відвідував Центральну лондонську мечеть.

Оригінальна назва: Homeland
Режисер: Майкл Куеста
Автори сценарію: Алекс Ганса, Ховард Гордон, Гідеон Рафф та інші
У ролях: Клер Дейнс, Даміан Льюїс, Менді Патінкін, Моргон Сейлор, Морена Баккарін, Девід Хервуд, Діего Клаттенхофф, Джексон Паке, Храч Тітізіан, Девід Марсіано та інші
Продюсери: Майкл Куеста, Олександр Кері, Чіп Йоханнессен та інші
Оператор: Нельсон Крегг
Композитор: Шон Коллері
Рік створення: 2011
Країна: США
Студії: Showtime Networks, Fox 21

Фотоматеріали

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.