Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Нещасні випадки

Вибрати дату
RSS

У Західній Україні все більше людей гине від грипу

29 жовтня 2009, 10:09

 

На Тернопільщині вже дев'ятеро, на Івано-Франківщині – тринадцятеро, на Львівщині - четверо. Це кількість людей, що померли після грипу. Хворих постійно більшає: їх уже тисячі. Медики вважають, що люди гинуть від вірусної пневмонії. Про свинячий грип казати ж зарано. Та цілковитої впевненості немає.

Грип косить Західну Україну. Ще вчора медики казали, що на Тернопільщині від невідомого штаму померло семеро осіб. А сьогодні, за офіційними підрахунками, вже дев'ятеро. В обласному центрі оголосили карантин у вищих навчальних закладах. Постійно більшає і хворих. З діагнозом вірусна пневмонія лікарі шпиталювали шістдесят тисяч місцевих мешканців.

Богдан Ониськів, керівник управління охорони здоров'я Тернопільської ОДА: "Ми бачимо ріст поступлення хворих з позалікарняними пневмоніями. Тому за якусь стабілізацію я не маю права говорити".

Водночас у Львівській області тільки за останній тиждень від ускладнень грипу померли четверо осіб, в Івано-Франківській – тринадцятеро. Що люди стовідсотково не хворіли на свинячу недугу - в Міністерстві охорони здоров'я не впевнені. Виявити штам H1N1 можуть тільки у спеціалізованій лабораторії в Лондоні. На дослідження потрібно десять днів.

Василь Князевич, міністр охорони здоров'я України: "Попередній діагноз - це вірусна пневмонія. Експрес-тест на предмет захворювання каліфорнійським грипом не підтверджується".

Міжнародна спільнота переконана, що масові спалахи свинячого грипу в Україні - тільки справа часу. Представники Дитячого фонду ООН уже радять посилювати епідеміологічний контроль і додатково обладнувати відділи інтенсивної терапії лікарень. Експерти називають кілька причин спалаху грипу. Серед них – різке похолодання на Галичині й українські заробітчани, що привезли недугу з Європи.

Василь Князевич, міністр охорони здоров'я України: "Поріг захворюваності починає підніматися в західних областях. Там починається легкий перебіг, а на другий день - пневмонія. І стан одразу дуже важкий".

Медики й раніше повідомляли, що епідемії грипу слід чекати на початку листопада. Цього сезону українцям псуватимуть здоров'я три нові штами вірусу. Основні симптоми недуги – біль у голові, м'язах, гарячка, кашель, ангіна, інколи нудота й діарея.

Олександр Біловіл, головний державний санітарний лікар України: "Можуть бути різні ускладнення, особливо центральної нервової системи. І імунологія, і серцево-судинна система".

Нові штами грипу небезпечні, бо українці не мають проти них імунітету. Саме тому медики наполягають на щепленнях.

Марина Крапивнер, лікар-терапевт: "Прививаться от единого штамма вируса невозможно, поэтому существует единая вакцинация, которая содержит все три типа возбудителя вида, это два возбудителя штамма А и один – грипп Б".

Якщо вакцинувати немає змоги, лікарі радять загартовуватися, вживати вітаміни й уникати людних місць та контактів з хворими.

Дмитро Ільчук, Марина Борисполець, Олена Ткаченко, НТН.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Now I'm like, well duh! Truly thaukfnl for your help.
Ramazan 26.09.2013, 02:27 ответить
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.