Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Нещасні випадки

Вибрати дату
RSS

У Криму 15-річний підліток помер від алкогольної інтоксикації

23 травня 2011, 13:21

15-річний підліток помер від алкогольної інтоксикації у Криму. Хлопець тяжко переживав загибель коханої, а на роковини її смерті напився до нестями.

Коли п'ятнадцятирічний Сашко до вечора не з'явився вдома, його мати не на жарт захвилювалася. Замість сина із поясненнями прийшов його товариш, однак жінку це анітрохи не заспокоїло.

Олена, мати загиблого:

- Саша устал, велосипед мы оставили в гараже. Он у меня на моей кровати будет ночевать. Я говорю: "Точно с Сашей все хорошо?" У меня как предчувствие какое-то появилось.

А вже на ранок, немов грім з ясного неба, - її Сашка знайшли мертвим у товаришевому домі.

Віра Панцюхина, в.о. слідчого Сакського РВ міліції:

- При вскрытии установлено, что смерть подростка наступила от чрезмерного употребления алкоголя и отравления этиловым спиртом. Мальчик из положительной семьи, характеризуется хорошо, в школе занятия не пропускал.

Міліція швидко дізналася, що напередодні підліток гаяв час у компанії місцевих пияків. Що змусило хлопця надудлитися до нестями - досі залишається загадкою. За однією з версій, Сашко дуже переживав смерть подруги, яку він таємно кохав. Рік тому 18-річна дівчина загинула в ДТП.

Олена, мати загиблого:

- Насчет любви я не знаю. За девочкой за этой. Говорил: "Мама, такая девчонка хорошая была, мне ее жалко…"

Алкоголь - то не вихід, кажуть психологи. Заливати душевні негаразди спиртним - усе одно, що обезболювати смертельну рану, але не лікувати.

Наталія Лисенко, психолог:

- Заглушити біль, щось таке, що мене мучить. Бумс - і сховати кудись у якусь торбинку дальню! Алкоголь піднімає ейфорію, все добре. Але потім цей стан повертається, бо та торбинка, яку тягнеш за собою - мовчить-мовчить. А потім може дуже добре шмякнути по башці.

На думку фахівців, левову частку провини за смерть підлітка несуть його рідні. Якби батьки знали, з ким спілкується дитина - трагедії могло б і не статися.

Євген Фартушний, психотерапевт:

- Плохие компании разрушают благие нравы. Это никем пока не изменено. Даже если ребенок воспитывается в благополучной семье, но, оказавшись под психологическим воздействием и влиянием окружающих, ставит приоритет ценностей не на родителях, не на семье, а на окружающих, на друзьях.

Півроку тому схожа ситуація мало не призвела до трагедії на Прикарпатті. Там учень третього класу випив сам майже двісті п'ятдесят грамів горілки. Разом зі старшими товаришами хлопчина скинувся на пляшку й висушив її просто за школою. Життя дитині врятувала реанімаційна бригада.

Андрій Герко, Світлана Скляренко, Олексій Соловей, Юрій Ламзін.
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.