Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Нещасні випадки

Вибрати дату
RSS

У Києві 12-річна дівчинка вижила після падіння з висоти 8 поверху

30 січня 2012, 16:01

У Києві 12-річна дівчинка випала з вікна восьмого поверху, пролетіла 25 метрів, і вижила. Мало не спровадив на той світ школярку її приятель, який під час суперечки штовхнув подругу просто на величезне скло. Про сварку між підлітками, що ледь не призвела до трагедії.

Шестикласниця, як і її кривдник, мешкають у цьому гуртожитку на вулиці Світлицького. Батьків дівчинки, коли приїхала знімальна група "Свідка", вдома не було. Та про події того дня розповіли сусіди.

Сусідка постраждалої:

- Витолкнули в окно.

- А на якому поверсі?

- На восьмому. Ну, спокойные дети, как обычная семья.

Сусідка постраждалої:

- Обична дівчинка, нормальна, нормальна сім’я.

У міліції розповіли більше. Троє підлітків - двоє дівчат і хлопець - піднялися на восьмий поверх. Чекали там на подружку. Раптом між дванадцятирічною Каталіною та її приятелем спалахнула сварка. Розлючений друг з усієї сили штовхнув дівчинку. Вона не втрималася на ногах і випала у вікно. Школярка пролетіла 25 метрів, але вижила. Удар пом'якшили кущі під будинком і величезні снігові кучугури. Утім, травм уникнути не вдалося. У постраждалої забиття внутрішніх органів, глибокі порізи від скла, зміщення таза, ушкоджений хребет.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Шестикласниця випала саме з цього вікна, яке знаходиться на восьмому поверсі, але не зважаючи на нещасний випадок, грати на вікнах так і не встановили.

Мешканці будинку кажуть, що таке станеться - слід було очікувати. Адже величезні вікна нічим не захищені, немає ані огорожі, ані грат. А тут весь час бешкетують діти.

Мешканка будинку:

- Воно колись мало трапитись. Тут у нас стільки всього, що може буть іще гірше. Тут внизу таке робиться - дітей куча гуляє. Багато на підвіконнях, багато гуляє.

Мешканка будинку:

- Ми писали вже заяви, і зверталися - ніхто нічого не хоче робить.

Коли знімальна група була в будинку, туди прийшли й працівники ЖЕКу. Чоловіки розповіли: мають огородити вікно. Утім, чомусь лише на одному злощасному восьмому поверсі.

Олександр Миколайович, столяр:

- Рейки будем набивать зараз.

- А рейки набивать для чого?

- Щоб ніхто більше не випав.

У ЖЕКу, на балансі якого гуртожиток, нам розповіли, що грат на вікнах чи інших загород не передбачає проектна документація, тож їх там і не встановлюватимуть.

Наталія Грень, директорка КП Лісового:

- Якщо буде необхідність і будуть висновки заключення, що потрібно зараз щось встанавлювать знову, що такого випадку не було, то будемо робить.

- А ви вважаєте, що зараз такої необхідності немає?

- Якщо не передбачено документацією, то як я зараз самовільно маю щось встановлювати?

Поки між мешканцями і ЖЕКом точиться суперечка щодо вікон, міліція та прокуратура провадять розслідування.

Юлія Шевчук, помічник керівника Подільського РУ міліції м. Києва:

- Наразі по даному факту порушено кримінальну справу за статтею 128: це нанесення тілесних ушкоджень з необережності, оскільки часники цієї події - неповнолітні особи, тому говорити, хто з них винен, сказати важно, проводиться досудове слідство.

Позаяк хлопцеві лише 13 років, то відповідатимуть за його вчинок батьки. Як - поки що невідомо.

Марина Борисполець, Ірина Винокурова, Андрій Мартищенко.
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.