Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Нещасні випадки

Вибрати дату
RSS

На Чернигівщині під час чищення вигрібної ями загинув підліток

18 липня 2012, 00:55

Трагедією закінчилися господарські роботи в селі на Чернігівщині. Спекотної пори 13-річний підліток допомагав вітчимові вичищати домашню вигрібну яму. Під час такої, ніби, нехитрої процедури дитина загинула.

Напередодні ввечері селяни вичистили заповнену вщерть вигрібну яму. А перевірити роботу стічної труби наступного дня взявся 13-річний хазяйський пасерб. Термометр показував плюс 35 в затінку.

Генадій Зірка, керівник Служби цивільного захисту Талалаївського району:

- Його вітчим викачав цю вигрібну яму, потім для чищення самої стічної труби спустився туди цей хлопець. І мабуть від цих парів фекалій він втратив свідомість.

Володимир Мамуляк, заступник керівника Талалаївської центральної районної лікарні:

- Хлопчик заліз першим і вдихнув. Ще виліз і сказав, що погано мені. І падає туди в яму. Яма 4 метри. Хлебнув в себе отої жидкості.

Вітчим одразу ж кинувся рятувати, та щойно нагнувся над ямою - упав непритомний. Перелякані родичі негайно викликали сільську швидку. Та допомога медиків малому вже не знадобилася. Чоловіка ж встигли довезти до реанімації.

Володимир Мамуляк, заступник керівника Талалаївської центральної районної лікарні:

- Хватає одного-двох вдохів і рефлекторно проходить остановка дихання. Даний хворий був важко отруєний аміачними парами з викачної ями. Він був у вкрай тяжкому стані, в коматозному стані. Були вчасно проведені усі реанімаційні заходи.

Рятувальники кажуть: гази у вигрібних ямах надзвичайно небезпечні. А спекотної пори загинути можна від одного вдиху. Тому лізти до помийниць і туалетів треба лише озброївшись засобами індивідуального захисту.

Рубан, керівник відділу ТУ МНС України в Київській області:

- Мінімальні засоби - якщо у Вас є чи протигаз, чи навіть якась маска. Не намагайтесь спускатися в ці каналізаційні отвори. Є спеціалізовані служби, потрібно звернутися до спеціалізованих служб і до вас приїдуть фахівці, які мають засоби для охорони власного життя.

Утім, від фатальних помилок з аміачними випарами не застраховані й досвічені фахівці. Два місяці тому в Борисполі спецбригада з чотирьох чоловіків виїхала чистити вигрібну яму. Як прибули на місце - зрозуміли, що без спецтехніки не впоратись. Один із робітників пішов зустрічати машину, інші вирішили не гаяти часу. І загинули один за одним.

Олександр Гануш, директор КП Бориспільводоканал:

- Замість того щоб одіти елементи захисту - пояс з вірьовкою, щоб одіти протигаз, кинувся, думає: щас я по-бистрому, у мене сили хватить, він тільки туда - і тут же відключився.

Чому знехтували всіма правилами безпеки досвідчені робітники - і досі загадка.

Андрій Герко, Кирило Коротких
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Walking in the presence of gatins here. Cool thinking all around!
Yusril 26.09.2012, 23:59 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.