Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Службові злочини

Вибрати дату
RSS

Від махінацій медиків у столичній клініці постраждали півсотні хворих на гепатит С

20 липня 2010, 13:20

Цій жінці ще пощастило. Адже вона не довірилися медикам, а лікувалася за власний кошт.

Постраждала:

- Назначили мне стационарное лечение. Препараты я покупала за свои деньги. На препараты у меня ушло около 3 тысяч. Но за все это время мне ничего, кроме витаминов, больше не приносили, не вводили, и никакую противовирусную терапию мне не предлагали.

Таких, як вона, - небагато. Іншим пацієнтам навіть не казали, чим саме потрібно лікуватися. Згідно з законом, лікарські препарати проти гепатиту C мають видавати безкоштовно. Та в клініці замість державних ліків пацієнтів часто годували простими вітамінами.

Валентин Зорба, старший оперуповноважений УДСБЕЗ ГУ міліції м. Києва:

- Лікарями вносились неправдиві відомості у листі хвороб, де вони зазначали кількість та назву противірусних препаратів, які, нібито, хворі приймали на безкоштовній основі. Але насправді деяким громадянам ці ліки реалізовувались безпосередньо у відділенні, деяких відправляли у аптечні заклади, а інші і взагалі не отримували ці ліки, що були призначені.

Такі махінації у київській клініці імені Громашевського тривали кілька років, допоки про оборудки не заговорили обурені пацієнти. Нині тут змінили керівництво. Нове про гріхи попередників говорити не хоче.

Володимир Гандзюк, головний лікар клініки імені Громашевського:

- За цей період скарг і нарікань, або фактів, які були би на те, що відбувалося торгівля - не було.

Лікувати гепатит С - все одно, що боротися з вогнем, кажуть експерти. Ціна неправильного лікування - життя. Жертвам медиків-шахраїв радять лікуватися знову. Але добре зважити, до якого лікаря йти.

Ольга Голубовська, експерт:

- Не надо спешить хвататься за лечение, не надо слушаться таких рекомендаций, что прямо - сию минуту нужно срочно начинать терапию. Нужно все взвесить, найти специалиста, найти общественные организации.

Міліціянти знайшли півсотню постраждалих. Шукають і далі.

Усіх, хто останніми роками лікував гепатит у цій установі, просять телефонувати за такими номерами:

(044) 271 98 45, (044) 271 95 89.

Валентин ЗОРБА, старший оперуповноважений УДСБЕЗ ГУ міліції м. Києва:

- Порушено кримінальну справу за розкрадання та привласнення майна, і наразі слідством встановлено, що сума збитків - біля 60 тисяч гривень, але, враховуючи кількість хворих, що перебували на стаціонарі, - це той час, ця цифра може бути вищою.

Якщо справу доведуть до логічного завершення, і керівництву і виконавцям світить до восьми років позбавлення волі.

Борис Сачалко, Святослав Мелешкін.
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
А что у нас лечат бесплатно геп.с?Болею больше 10 лет,ни один врач не сказал мне этого!
Галина 20.07.2010, 21:32 ответить
Не правда, как и везде в нашей стране, к сожалению. Сначала указ Азарова -освободить клинику, а через два дня все резко стали плохие, интересно кому выгодно очернить, наверно чтобы взамен ничего не предоставлять а так выселить и до свидания.
Читаю коментарі і розумію, що у багатьох авторів немає ані справжнього почуття садизму, ані фантазії. Спалити живцем (а ще закопати живцем, порізати на дрібні шматочки тощо) - це Середньовіччя. Посадити надовго - ХІХ-ХХ століття. Сьогодні, у ХХІ столітті треба діяти інакше. Лікарі - кваліфіковані фахівці, на них державні гроші було витрачено. Тому і карати їх треба із користю для суспільства, і так, щоб живий (у прямому розумінні!) приклад перед очима інших стояв. Для цієї ситуації - конфіскувати усе майно і відправити на все життя санітарами у провінційну тублікарню. Причому широко афішувати куди і кого конкретно. І щоб усі довкола це знали. А найголовніше - слідкувати, аби покарані ЖИЛИ ЛИШЕ НА ОФІЦІЙНУ ЗАРПЛАТНЮ (щось 700 грн/місяць). Оце я розумію, СПРАВЖНЯ відплата. Але коли і на новому місці за старе візьмуться (хабарі за принесені судна брати чи зміну постелі...) - от тоді можна і Середньовіччя згадати...
Alex 20.07.2010, 15:55 ответить
Комментарий удален
Очередная заказуха - показуха.
Или найти врага и сказать тупому народу - фас, чтобы отвести внимание от настоящих ворюг которые крадут миллиарды бюджетных денег. Так делают всегда.
Из врачей уже не первый раз делают козлов отпущения. И нужно быть тупым, чтобы верить этой заказухе.
Как всегда громкое дело, поиск врагов, а потом тишина. А СМИ используют для раскрутки скандала, чтобы не совали свои носы куда дальше.
Юрий 20.07.2010, 14:22 ответить
Комментарий удален
собрать всю эту гнил до кучи. и прилюдно сжечь на крещатике. и лишить всего имущества. а семью на 101 км, пусть суки кохозы подымают. НЕЛЮДИ
Жечь кого будем? Олигархов, которые хотят продать здание клиники и нагреться на этом? Заказных ментов и журналистов, которым они отстегнули? Или идиотов которые воспринимают этот бред за правду? Ну тогда я - за. В стране жить легче станет.
ГЕПАТИТ В ТАКЖЕ ОПАСЕН КАК И ГЕПАТИТ С.ПРОБЛЕМА ЕГО ЛЕЧЕНИЯ НЕ РЕШЕНА. ВРАЧИ НАЖИВАЮТСЯ НА НЕЩАСНЫХ БОЛЬНЫХ.БЕРУТ ДЕНЬГИ ЗА ПРИЕМ-И ЭТО В ПОЛИКЛИНИКЕ ЧТО НА УЛ МАЗЕПЫ- ЗАВЕДУЮЩАЯ БОБРОВА И.А.-ЭТА ВРАЧ НЕ ЛЕЧИТ А КАЛЕЧИТ-СНАЧАЛА РАЗВИВАЕТ БОЛЕЗНЬ ДО СМЕРТЕЛЬНОГО СОСТОЯНИЯ А ПОТОМ НАЧИНАЕТ КАЧАТЬ БАБКИ.НЕ ОТСТАЕТ ОТ СВОЕГО БОССА И МЕДСЕСТРА ИРИНА ГЕОРГИЕВНА- КАРТОЧКУ НА РУКИ НЕ ДАСТ- ДАЖЕ ПОСМОТРЕТЬ ЧТО ТАМ ЗАПИСАНО- А ЗА БАБКИ ДЛЯ ЭТОЙ МЕДСЕСТРЫ ОЧЕРЕДИ НЕ СУЩЕСТВУЕТ.БОБРОВА ТАКЖЕ НАПРАВЛЯЛА В ДОРОГИЕ ЛАБОРАТОРИИ ДЛЯ ПРОВЕДЕНИЯ АНАЛИЗОВ -НЕ ЗАИКНУВШИСЬ ЧТО СУЩЕСТВУЕТ ГОСПРОММА И ЕСТЬ ЛАБОРАТОРИИ ПРИ ИНСТИТУТЕ.
ЕВГЕНИЯ 20.07.2010, 14:08 ответить
СПАСИБО ЧТО ВЗЯЛИ ЭТИХ НЕЛЮДЕЙ-А ГЕПАТИТ В-РАЗВЕ МЕНЕЕ СТРАШЕН-А ЛЕЧИТЬ ЕГОТАК САМО НЕКОМУ- ВЕДЬ ЛЮДИ СНАЧАЛА ОБРАЩАЮТСЯ В ПОЛИКЛИНИКУ ПРИ ИНСТИТУТЕ ГДЕ ЗАВЕДУЮЩАЯ БОБРОВА И.А-А ТАМ ТОЧНО ТАК САМО ЛЮДЕЙ НЕ ЛЕЧИЛИ А ПРОСТО ИЗДЕВАЛИСЬ ГОВОРИЛИ ИСКАТЬ МЕДСЕСТЕР ЛЕКАРСТВА- А О СТАЦИОНАРЕ НИ ГУ-ГУ.ЛЕЧИЛИ БЕЗОТВЕТСТВЕННО НАПРАВЛЯЛИ В ДОРОГУЩИЕ ЛАБОРАТОРИИ ДЕЛАТЬ АНАЛИЗЫ В М-Ц ПО 1500 ГР-НЕТ ГОВОРЯ ЧТО ЭТО МОЖНА СДЕЛАТЬ БЕСПЛАТНО. ВОЗЬМИТЕ ЗА БАРКИ И ПОЛИКЛИНИКУ МЕДСЕСТРА иРИНА гЕОРГИЕВНА В №5 КАБИНЕТЕ БРАЛА ВЗЯТКИ ЧТОБЫ БЕЗ ОЧЕРЕДИ ПРОВОДИТЬ ПАЦИЕНТОВ.ВЕС ОНИ ОДНИМ МИРОМ МАЗАНЫ- СВОЛОЧИ И СУДИТЬ ИХ НАДО -
ЕВГЕНИЯ 20.07.2010, 14:03 ответить
Евгения, Вы в своей злобе, еще не захлебнулись??? Вы каждый пост загадили своей желчью.Не устраивает врач-у вас всегда есть право выбора, поищите лучшего. Если у Вас голова на плечах, а не тыква, то должны понимать разницу в перспективе лечения геп В и геп С. Извините, а необходимость госпитализации в институт Громашевского вы сами себе назначили?
Татьяна 27.07.2010, 16:25 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.