Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Службові злочини

Вибрати дату
RSS

У Донецькому СІЗО від виснаження помер 32-річний затриманий

1 квітня 2011, 14:28
У Донецькому СІЗО від виснаження помер 32-річний затриманий

У Донецькому СІЗО помер 32-річний затриманий. За зросту 180 сантиметрів він важив 35-ть кілограмів. Матері спочатку казали, що її син хворів на туберкульоз, потім додали ще й ВІЛ-інфекцію. Утім, медики запевняють: ці хвороби не могли так висушити тіло.

Тетяна Журова, мати померлого:

- Это вот фотография перед тем, как его обвинили в нападении. А вот таким сына мне вернули.

Тетяна Журова плаче щоразу, як згадує про муки сина. Її Андрій потрапив до слідчого ізолятора 4 роки тому, тоді важив більше сімдесяти кілограмів. А за місяць до смерті він, у буквальному сенсі, висох. Коли жінка побачила свого сина в морзі, не повірила, що з ним таке зробив туберкульоз. На нього Андрій ніколи не хворів.

Тетяна Журова, мати померлого:

- Мы начали просить, чтобы гроб был открытый. Стоит патологоанатом и смотрит на нас такими глазами, будто мы из дурдома сбежали. Говорит, что, с чего вы взяли, что у вас будет закрытый гроб? "Нам ведь сказали, что открытая форма туберкулеза". Он говорит: "Вы что! Нам позвонили из СИЗО и сказали, чтобы мы написали вот это заключение. А он сгорел от температуры".

Насправді, арештант хворів на сухоти, утім, аж так висохнути від цієї недуги не міг, кажуть фтизіатри. Додають, так подіяло, певно, примусове виснаження організму, а туберкульоз просто добив імунітет Андрія.

Ганна Ковальова, головний позаштатний фтизіатр Донецької області:

- Специфика современного туберкулеза: у молодых он протекает очень бурно и в очень короткий промежуток времени развивается очень обширное поражение легких.

Мати намагалася врятувати Андрія, проте, в медпункті СІЗО її запевнили: для лікування в них усе є.

Тетяна Журова, мати померлого:

- Я просила, я говорила, что достану любые лекарства, я разобьюсь, но достану, только скажите. А они меня уверили в том, что есть лекарства, его лечат.

Сергій Кравченко, заступник керівника відділу з охорони здоров'я Управління виконання покарань Донецької області:

- Случаи халатного отношения в работе встречаются не только у нас, но и в любых организациях.

Тетяна Миколаївна впевнена: смерть її сина на сумлінні не лише медиків. Адже потрапив до СІЗО він через помсту міліціянта, каже жінка. До райвідділку Андрія запросили як свідка, але свідчити проти приятеля він не схотів. Після цього його звинуватили в пограбуванні й побитті правоохоронця.

Тетяна Журова, мати померлого:

- И милиционер сказал: "Я найду, за что тебя посадить".

Тепер Тетяна Журова збирає всі докази невинності Андрія. Справедливості шукатиме вже в Європейському суді з прав людини.

Олександр Токарев, Олександр Осадчий.
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.