Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 11 травня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Службові злочини

Вибрати дату
RSS

Третій рік мешканці вул. Маяковського в Києві воюють із забудовниками пустиря

18 серпня 2011, 12:26

Третій рік мешканці вулиці Маяковського, що в Києві, воюють із будівельниками. Каменем спотикання став пустир. Місцеві хочуть бачити там парк відпочинку, а забудовники - висотки й торговельний центр.

На цьому пустирі, де місцеві завжди гуляли з собаками та посадили дерева, за півгодини зусиллями більше сотні людей постав металевий паркан. Ті, хто наважився перешкоджати кремезним молодикам, дістали стусанів. На банері поблизу загороди - обіцянка звести Центр естетичного розвитку дитини. Місцеві кажуть: брехня.

Валентина Федорівська, член ініціативної групи:

- Ось у нас били чоловіка одного, другого, і жінок якби виштовхували, слава Богу, не били цього разу. У них мета побудувати будинки. Вони почнуть з торгового центру, а далі ті будинки, які у них тут були заплановані.

Забудовники ще 2008-го поставили тут паркан. Тоді, можливо, через кризу, споруджувати не почали, а дерев’яна огорожа розвалилася. Повернулися цьогоріч. Та місцеві урядники заспокоюють людей: будівництво незаконне.

Андрій Гогуля, керівник відділу з упорядкування Деснянської РДА:

- Тут встановили, огородили територію, на якій будуть будувати будинок. Дозвіл на будівництво є, але він закінчився в кінці 2010 року. Ордеру головного управління з благоустрою на розміщення паркану немає. Ми надали припис, щоб надали документи на розміщення цього паркану. В разі не надання нами буде демонтовано цей паркан.

По периметру паркану десятки дужих охоронців. Наче за командою, коли бачать телевізійну камеру, повертаються спинами.

Охоронець паркану:

- Скажите, а чего вы тут стоите?

- Отдыхаем.

- Отдыхаете?! Целый день отдыхаете?

- Да.

- А за сколько денег отдыхаете?

- (демонстративно відвертається)

Місцеві ще три роки тому створили ініціативну групу. Двічі на громадських слуханнях казали "ні" забудові. Один з архітекторів навіть план парку задарма склав. До того ж, люди переконують: зводити не можна через плавуни.

Андрій, член ініціативної групи:

- Будинки тут хотіли поставити ще на початку 90-х, проте, як тільки тут забили сваї, вони одразу пішли вниз, бо знизу тут знаходяться плавуни. І, відповідно, тут будувати не можна.

Уранці зупинити будівництво паркану місцеві не змогли, але пообіцяли влаштувати загарбникам пустиря веселу ніч.

Олексій Бельський, Кирило Коротких.
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.