Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Службові злочини

Вибрати дату
RSS

У Сумах комунальники приховали гроші на ремонт аварійного будинку

19 квітня 2013, 22:07

Протікає дах, тріскається стіна, в підвалі репають каналізаційні труби, навколо просідають бетонні плити - звичайна й навіть не стара багатоповерхівка в Сумах перетворюється на порохову діжку для мешканців. Розгнівані люди не розуміють, на що комунальники витрачають отримувані гроші.

Валентина Іванова, мешканка м. Сум:

- Выходила я из дому, открываю я дверь, а отсюда искры. У нас уже было такое, был такой случай, у кого там часы електронные, в кого монитор, в кого холодильник, уже это у нас горело.

До таких  феєрверків з електрощитка люди на останніх поверхах уже починають звикати. Мешканці 30-го будинку на вулиці Паризької Комуни кажуть - небезпечна ділянка є в кожній квартирі. 

Надія Ващенко, мешканка м. Сум:

- Только приклею, дождик, опять у нас такий водопад, из коробки искрит оттудова, полностью весь ковер мокрый, на улицу сразу выкидаем, тече вода с него моментально. Все чорне отут сразу сделалось и не проходе.

У підвалі протікає каналізація. Її жодного разу не ремонтували. Іржаві крани, замотані ганчір'ям стики труб, калюжа, що не висихає роками.

Сергій Басанець, мешканець м. Сум:

- Сырость тягне в квартиры, чо жильцы жалуються, вонь страшная, блохи, это, чуть не на улицу выскакивают.

Торік люди помітили, що під'їзд почав просідати: у стіні утворилася тріщина, а навколо будинку повигинало бетонні плити. Мешканцям урвався терпець і вони запитали директора ЖЕКу, куди витрачають їхні кошти.

Світлана Фесенко, мешканка м. Сум:

- В расшифровке было указано: и вентиля у нас сделаны, и заглушки, и задвижки у нас сделаны, четыре раза покрыта крыша у нас, вот это было сказано в расшифровке, а на самом деле ничего не сделано. Сказал, что ничего не будет сделано по нашему подъезду. Естественно, мы начали возмущаться, нам было указано, что вызовут милицию, с нами будут разговаривать по-другому.

Майже два роки тому всі приватні ЖЕКи на території міста замінив один - комунальний - Сумижитло. Запитання розгніваних мешканців хочемо поставити директорові компанії. На інтерв'ю він запізнюється. Пояснює - затримали на допиті. Виявляється, претензії до підприємства є і у правоохоронців. Втім, чиновник запевняє - воно працює законно.

Валерій Зінченко, директор комунального підприємства Сумижитло:

- Для того, чтобы привести в порядок дом, необходимо на сегодняшний день 954 880 грн. По каждому дому у нас есть цифра - обоснованная, с проведеним обстеженням.  

Зовсім інше ставлення до цифр помітили державні фінансисти, які перевіряли діяльність сумських комунальників. За результатами ревізії у прокуратурі розпочали кримінальне провадження.

Микола Коваленко, керівник Держаної фінансової інспекції в Сумській області:

- Перш за все, це завищені тарифи і ненадання послуг своєчасно на ту суму коштів, яку люди сплачують. 

Владислав Христенко, прокурор прокуратури м. Сум:

- Мы установили, что гражданам не возвращаються значительные суммы денег. Например, за 2 прошедших года не возвращено 8,5 примерно миллионов гривен. Ряд работ по городу Сумы выполняет ряд предприятий, которые  даже не зарегистрированы в Сумах, а имеют место регистрации в других областях. У нас тоже вопрос, а как выполнялись работы, тем более суммы выведенных денег этим предприятием составляют больше миллиона гривен.

Юлія Зайцева, Олександр Федчун
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Вы же журналисты!!! Разве можно в таком виде подавать печатный материал!? "не возвращено 8,5 примерно миллионов гривен" А монологи людей? А если бы разговор был с акцентом вы бы и его передавали?
Грамотность где? я в шоке. не позорились бы.
Людмила 20.04.2013, 09:28 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.