Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 21 червня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Службові злочини

Вибрати дату
RSS

Сумська прокуратура не поспішає розслідувати корупційний скандал

10 квітня 2014, 21:45

Гаряча лінія прокуратури для підприємців виявляється не така вже й гаряча. Приблизно місяць тому ми показували сюжет про сум'янина, який сподівався на дієве реагування правоохоронців у його конфлікті з податківцями. Утім, марно. За цей час прокуратура не спромоглася завершити власну службову перевірку, але вже передала до суду розпочате кримінальне провадження проти бізнесмена.

- С 26 ноября фактически парализована моя деятельность как частного предпринимателя. Склад пустой. Моя семья соответственно осталась без дохода, и семьи тех людей, которые имели брать возможность у меня очки под реализацию, тоже остались без дохода.

Кримінальне провадження проти Андрія відкрили податківці: намагалися довести, що він порушує трудове законодавство та ухиляється від податків. Ще наприкінці 2013-го тиснути на підприємця взялася й прокуратура.

Андрій Безрук, приватний підприємець:

- Начальник управленя прокуратуры вымогает, ну... это самое. Непостредствено причастен к вымоганию с меня 30 тыс. дол. Потому что после того, как я отказал им, у меня начались обыски, как я вам говорил.

Обшуки, допити, перевірки, позбавлення свідоцтва про єдиний податок - бізнес зупинився. За квартал підприємець втратив вже 70 тисяч гривень прибутку. Усі сподівання на об'єктивне розслідування вже кілька місяців залишаються марними. 

Андрій Безрук, приватний підприємець:

- В прокуратуру области я жалуюсь, мне ни одного ответа. Я жалуюсь в генеральную прокуратуру, уже 3 раза пишу туда письмо, они все скидывают на прокуратуру области. Скажите, а кому тогда жаловаться нам, обычным простым гражданам? Я считаю, что закон для таких пидпрыемцив, как я - он мертв, он не работает.

Тим часом прокуратура швидко передала справу Безрука до суду: навіть попри те, що перевірки, на основі яких грунтується звинувачення, вже визнані протиправними. А стосовно відповідальних співробітників прокуратури триває службова перевірка.

Олексій Дерев'янко, керівник прес-служби прокуратури Сумської області:

- Чому не відсторонені від посад ті люди, щодо яких якраз проводиться службова перевірка?

- Ну, я цього не можу сказать!

- Вони продовжують працювати?

- Да. Звичайно.

На скаргу підприємця про хабарників із прокуратури поки відреагували тільки в СБУ. 

Олеся Рапута, співробітниця прес-служби УСБУ в Сумській області:

- За матеріалами управління СБУ в Сумській области прокуратурою Сумської области розпочато кримінальне провадження за фактом вчинення замаху на одержання хабара від приватного підприємця двома службовими особами однієї з правоохоронних структур області.

Втім, за нинішніми законами, розслідування проти прокурорських працівників здійснюють у тій таки прокуратурі. В СБУ ж обіцяють стежити за перебігом слідства. Покарання винним передбачене від штрафу до 4-річного ув'язнення.

Олексій Дерев'янко, керівник прес-служби прокуратури Сумської області:

- Ну всі підприємці, які відчули тиск з боку правоохоронців чи контролюючих органів, обов'язково звертаються на гарячу лінію, і прокуратура реагує миттєво.

- Яким чином? Ми ось три тижні чекаємо на відповідь - немає відповіді. Де ж миттєво?

- Ну я не знаю...

Миттєвість прокурорського реагування підприємець Андрій відчув на власному гаманці. У справедливість він вірить усе менше, але ще    сподівається на перемогу здорового глузду.

- Закрываем... до справедливого законного решения.

Юлія Зайцева, Олександр Федчун
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
вы ждёте провокаций? их не будет. вы что не понимаете что на днях, а может и сейчас, будет захват в других областях. что, люди, думаете отсидеться на западе и в киеве? не выйдет. вставайте пока не поздно.завтра уже моей страны может уже не быть. а вы будете сидеть и ждать, может пронесёт, или- аби не гірше. хуже чем уничтожение моей и вашей страны ничего быть не может. вы ждёте действий от властёй? их не будет.они боятся чтобы их не обвинили в терроре своего народа. зачем тогда надо было свергать бандита ВаФлЯ,чтобы сейчас отдать нашу УКРАИНУ на расстерзание? где люди ,где майдан? или запал затих? ну тогда ждём конца нашей страны. поймите не будет никаких президентских выборов,потому что не будет свободной УКРАИНЫ. вообще нас с вами не будет. начнутся грабежи и убийства , дерибан и беспредел. восток тому пример. не надейтесь на власть. бесполезно. завтра будет поздно.
ВСТАВАЙ УКРАИНА !!!!!
gannibal viktor 30.04.2014, 18:40 ответить
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.