Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 28 березня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суди

Вибрати дату
RSS

Головному свідкові у справі про перевертнів в погонах Юрію Нестерову дали 10 з половиною років

7 лютого 2012, 10:58

Десять з половиною років ув'язнення за співпрацю з правоохоронними органами. Так віддячили Юрію Нестерову - головному свідкові в найвідомішій в Україні справі про перевертнів при погонах. Чоловік допоміг викрити всю банду, а його запроторили до тюрми. Така собі програма захисту свідків по-українському.

Юрій Нестеров був активним учасником банди міліціянтів-перевертнів під проводом Ігоря Гончарова. На карбі розбійників тринадцять убивств та сім десятків інших злочинів. Але саме свідчення Нестерова допомогли слідству затримати всіх причетних до угруповання. За те, що звинувачуваний погодився викрити своїх поплічників, 2002-го йому пообіцяли гарантії від міністра внутрішніх справ і генерального прокурора. Але згодом про них чомусь забули.

Суддя зачитує вирок:

- Назначить Нестерову Юрию Петровичу наказание по совокупности преступлений путём частичного в виде 10 лет 6 месяцев лишения свободы с конфискацией имущества.

Юрій Нестеров, засуджений:

- Особых сожалений нет. Всё равно я когда-то выйду из тюрьмы, я надеюсь. Что сделано - то сделано. Но за то все могут оценить, что такое гарантии государства, прокурора, суда, МВД.

Представник звинувачення про жодні гарантії не чув. Мовляв, про плідну співпрацю зі слідством у матеріалах ані слова.

Юрій Федюк, заступник керівника відділу Генеральної прокуратури України:

- Він не свідок, він підсудний, і як таких гарантій в матеріалах справи, або десь інше ми не побачили. Я вважаю, що покарання призначено в рамках закону. Тим більше, обвинувачення просило 12 років. Суд постановив 10 років 6 місяців.

Владислав Кошмяков один із тих, хто охороняв Нестерова. Він навіть мало не загинув. 2004-го неподалік конспіративної квартири вибухнула граната. Правоохоронця та свідка контузило. Офіцер не розуміє: якщо це не захист свідка, то невідомо, що він робив кілька років.

Владислав Кошмяков, оперативний співробітник ГУБОЗ МВС України:

- В Украине нами был создан прецедент, когда взяли человека из преступной среды, прогарантировали ему в лице МВД, прокуратуры прогарантировали безопасность в обмен на то, что мы найдём все эти трупы. Если бы не было Нестерова, не было бы вообще этого суда.

Ті, хто займалися справою перевертнів, дивуються. Більшість із тих, кого виказав Нестеров, вийдуть на волю значно раніше за нього. Отака собі програма захисту свідків по-українському.

Олександр Дем'янчук, Андрій Мартищенко.
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
2 Киянин.
А як наступного разу будуть ловити "перевертнів"? Як це зазвичай робиться, брати першого-ліпшого, катувати доки він все не візьме на себе? Гарантія безпеки з боку держави в обмін свідчення в важких злочинах - це загальносвітова практика, яка дозволяє розкривати подібні злочини. Це тобі треба мізки включати, якщо вони в тебе є.
Артем 26.02.2012, 12:40 ответить
Да что за тупизна? Что пресса, что коментаторы - заладили ерунду о защите свидетеля. Таких послушать, так надо было ему премию дать. Это действительно не свидетель, вам же внятно сказали. Это опасный преступник, за которым несколько убийств, и свободу ему никто не обещал. Да, согласился помочь за снисхождение, и получил малый срок, а заслуживал пожизненное, которое дали другим. И на свободу раньше него выйдут мелкие соучастники, которым соответственно и дали меньше. Мозги надо включать!
Киянин 09.02.2012, 13:26 ответить
Несправедливо поступили власти по отношении Нестерова, так как все остальные теперь будут молчать, а не помогать властям. Это еще раз доказывает что НАША ВЛАСТЬ - Дерьмо и вонючее болото, а в этом болоте работает одно вонючее общество. Не что бы сократить срок до минимума - так они дали по максимуму, при том что лишь он один помог разоблачить всю преступную группировку. Позор!!!
Андрей 08.02.2012, 19:06 ответить
Очевидно, что суд и вышесидящие товарищи посчитали Нестерова предателем корпоративных интересов. Своих ведь сдал, мерзавец эдакий. Если бы не он, дело удалось бы замять за недоказанностью.
Это мессидж другим свидетелям ментовского беспредела: помалкивайте, иначе вам будет плохо.
Да, они легко могли его убить по-тихому. Но остались бы вопросы – а может это подельники ухитрились. И не получилось бы такого выразительного и однозначного намека остальным колеблющимся бандитам в пагонах - нельзя идти против системы, она ВСЯ поражена недугом.
А так всем всё сразу понятно.
Но молчит общественность, молчат депутаты всех уровней. Походу ждем, пока народное терпение лопнет, и волна гнева захлеснет эту страну. Египет покажется песочницей!
ne dal na lapy cidi...k cozaleniu poka 3akon tak "rabotaet "
Ana 07.02.2012, 11:34 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.