Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 19 вересня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Суди

Вибрати дату
RSS

Сумська військова прокуратура порушує закон

5 листопада 2013, 21:18

Двічі в одну річку… Військова прокуратура на Сумщині вчинила всупереч конституції: за одне й те саме порушення намагалася двічі покарати невинну людину. Коли обвинувачі програли і перший процес, і апеляцію - вдалися до хитрощів. Знову звернулися до суду - тільки в іншому місті.

Усе почалося з того, що підполковник Віталій Бурков не з'явився на виклик до військової прокуратури. Хоча не прийшов із поважної причини - запізно отримав запрошення.

Павло Собина, адвокат:

- Були допитані всі свідки, було встановлено, що фактично Бурков дізнався про виклик о 9:15 19.07, а в виклику самому було передбачено, що він має з'явитись о 9-й годині 19.07. Фактично він не міг цього зробити, це було встановлено в суді.

Для Охтирського суду, який першим розглядав цю справу, таких аргументів було достатньо. Провадження закрили. 

- В зв'язку з тим, що суд дійшов висновку, так… про те, що відсутні достатні підстави для притягнення Буркова до відповідальності.

Працівники ж прокуратури, вочевидь, неабияк образилися. Вони подали апеляцію, а коли програли і її - знову звернулися до районного суду, тільки в іншому місті. Та Зарічний суд Сум підтвердив попередні рішення - справу закрити. Адже згідно з 61-ю статтею Конституції, нікого не можна двічі притягти до відповідальності за одне правопорушення. Чому діяли всупереч Основному закону - питаємо в обвинувачів.

- Власні помилки? Я не вважаю, що десь у нас були якісь помилки.

Олег Корнієнко, прокурор військової прокуратури Сумського гарнізону:

- Були підстави для повернення протоколу на доопрацювання, однак суд вирішив так, ми з ним не згодні.

Ціна питання - трохи менше півтори тисячі гривень: саме такий штраф хотіли стягнути з військовослужбовця прокурори. Сам Віталій Бурков певен - це вже перетворилося на переслідування.

Віталій Бурков, мешканець м. Охтирки:

- Цей виклик, як вони посилаються - на дачу пояснень по факту їх прокурорської перевірки, не відповідає дійсності, тому що вже після цього прошло майже 3 місяці і ніяких пояснень вони від мене не відбирали. Вони складають такі протоколи, подають до суду, а также неоднократно притягують мене до дисциплінарної відповідальності від себе, змушуючи в кінцевому взяти на себе вину.

Павло Собина, адвокат:

- Складається таке враження, що прокуратура може декілька разів притягувати до адмінвідповідальності будь-яку особу, а прокуратура не здійснює нагляду, вищестояща. Я вважаю, що прокурора потрібно притягти до відповідальності за це.

Юлія Зайцева, Олександр Федчун
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Бурков плевать хотел на прокуратуру и на её вызовы а суд ему помог. до чего государство докатилось человека в прокуратуру нереально вызвать, а за неявку не привлечёшь к ответственности. Этот Виталик завтра и на суд наплюёт. ПИСАКИ до конца не разобрались в ситуации а мнение Виталика ЗАЖАРИЛИ аж падалью воняет
вася 07.11.2013, 19:54 ответить
Вася а ты походу хороший друг Виталика
kurac300 15.11.2013, 23:57 ответить
Комментарий удален

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.