Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Інше

Вибрати дату
RSS

Чорні археологи не поділили зони розкопок

15 вересня 2009, 12:18

Один із чорних археологів Донецької області вирішив позбутися конкурента незвичним способом.

Місто Торез та його околиці – саме тут під час Великої Вітчизняної війни точилися запеклі бої. То ж не дивно, що сюди з’їжджаються «чорні археологи» для незаконного пошуку і продажу військових раритетів. З роками цих артефактів меншає, натомість копачів - більшає. Один з них вирішив позбутися конкурента, сконструював саморобну вибухівку й підкинув її під кооперативний гараж колеги.

Олег Обезинський, керівник вибухотехнічного відділу ГУ МВС України в Донецькій області: «Возле гаража было обнаружено воронку, от которой шли провода. Гараж был закрыт, увидели осколочные поражения ворот гаража и его небольшие окрестности».

Пораненого одразу доправили до шпиталю. Лікарі констатували - чоловікові пошкоджено голову, торс та гомілку. Правоохоронці завважили, що діяв не початківець.

Олег Обезинський, керівник вибухотехнічного відділу ГУ МВС України в Донецькій області: «Не начинающий, потому как нужно знать работу взрывного устройства и знать, от чего они взрываются. То есть подобрать определенные батарейки, в данном случае это аккумулятор, и замыкатель. Знать, какой принцип действия взрывного вещества и взрывного устройства в целом».

Досвідченого підривника незабаром викрили й затримали. На допиті в міліції він розповів - хотів лише налякати конкурента й пошкодити його автівку. А готувався до операції за всіма правилами військового мистецтва. Попросив пасерба перебратися в дівчину і вдосвіта встановити вбивчий пристрій в обумовленому місці. Хлопець усе зробив за наказом, проте від переляку забув затерти сліди.

Артур Лихоліт, керівник Торезького МУ міліції: «На ней был какой-то неестественный парик: светлого цвета, длинные волосы. На первый раз было видно, что цирковой какой-то, но и в то же время возраст, поведение, время нахождения вызвало у людей какое-то недоверие».

Натепер зібрано чимало доказів вини археолога-підривника. Його диверсійну операцію оцінюватиме суд. //Олександр Токарев, Олександр Осадчий, Донецька область, НТН

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Серіал "NCIS: полювання на вбивцю"
Серіал "NCIS: полювання на вбивцю"

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.