Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Інше

Вибрати дату
RSS

В Івано-Франківську руйнується житловий будинок

31 серпня 2012, 22:29

Тріщить по швах будинок в Івано-Франківську. Відселяти мешканців ніхто не поспішає, так само як і братися за зміцнення споруди. Люди - в розпачі та постійному страху.

Вулиця Богдана Лепкого, 41, квартира 9. Пані Надія проводить екскурсію власним житлом. Кухня - як кухня, от тільки оснащена ще отаким мало не магічним порталом. Через тріщини у несучій стіні проглядається непоганий краєвид. Жінка з жахом чекає зими- газ відрізали. Грітися доведеться калориферами та ковдрами.

Надія Орловська, мешканка Івано-Франківська:

- Я на зиму лишаюся повністю без опалення. Не буде опалення, не буде гарячої води в хаті, замерзнуть всі батареї, того року були замерзли, що ми міняли все повністю, навіть унітаз, бо потріскало, цього року взагалі не знаємо, як перезимуємо.

Утім ще більше жінка боїться обвалу. Адже величезні тріщини поширилися на всю ліву частину будинку. Запінені та заліплені скотчем стіни можуть і не витримати. Руйнівний процес спостерігається навіть під час зйомки.

- От, полетіло, напевно сусідка запалила пічку.

Два роки тому Надія Орловська з чоловіком власним коштом перекрила дах. На це пішло більше 12 тисяч гривень. Жінка каже, взялися б і за стіни, але бояться, бо причини руйнації їм ніхто не сказав.

Надія Орловська, мешканка будинку:

- Цегла рухається, я можу мішок цементу ще купити, спроможна, але при таком аварійном стані, якщо я зачіплю ту стіну, вона може просто впасти.

Зі своєю бідою зверталися куди тільки можна. У відписках - лише обіцянки, зокрема зобов'язання визнати будинок аварійним. Про долю мешканців розтрісканої споруди намагаємося дізнатися у головного балансоутримувача - Єдиного розрахункового центру. Тут пояснюють: з проблемою знайомі. Мало того, ще у червні почали її розв'язувати. Та не абияк - з науковим підходом.

Микола Вітенко, заступник директора комунального підприємства:

- Наразі все-таки потрібен науковий висновок, що спричиняє тріщини, коли ми з'ясуємо першопричину цих зрушень, вже можна буде рухатися далі.

Мешканці сподіваються, що наукові висновки і ремонт будинку зроблять швидше, ніж уламки аварійної будівлі поховають дві родини, яким у разі обвалу нових квартир ніхто навіть не обіцяв.

Володимир Гарматюк, Ярослав Мотрук
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
IJWTS wow! Why can't I think of thngis like that?
Sergio 25.09.2013, 10:49 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.