Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Інше

Вибрати дату
RSS

В Одесі мерзнуть студенти Академії холоду

4 грудня 2012, 23:44

Без тепла. В Одесі студенти професійного училища державної Академії холоду змушені вчитися у крижаних приміщеннях. Немає опалення і в гуртожитках. І це не єдина проблема в закладі.

Мешканці гуртожитку професійного училища одеської Академії холоду мерзнуть. Біля входу - оголошення. 

- Долг составляет 437 тысяч 910 рублей.

Всередині прохання - не вмикати електроприладів.

Максим, студент:

- Если дуйку не включать - очень холодно в помещении, а если дуйки мы включаем, у нас нормальная температура. За счет того, что мы включаем дуйки - у нас постоянно пробки выбивает.  

В іншій кімнаті, аби хоч трошки потеплішало, вікна закрили ковдрою.  

- Батареи холодные, даже окна дуют, я вам скажу. Закрыли шторами и одеялом.

У холоді студенти живуть більше місяця. Минулого тижня керівництво училища запропонувало їм перейти на навчання в інший заклад і гуртожиток. Тимчасово. Та молодь певна: якщо погодиться, сюди вже не повернеться.

Валентин, студент:

- Если нас уберут, то мы сюда больше не вернемся. Студенты что? Их можно перенести туда, на Заболотного, и сделать себе здесь под предлогом квартиры приватизировать для своих знакомых.

Мерзнуть студенти і в навчальних корпусах училища.

Ганна Іванова, студентка:

- Очень холодно, очень холодно сидеть на занятии, вот, даже писать - руки замерзают. Обещали, что будет тепло, все нормально, а сейчас нам говорят, что переходим вообще в какое-то другое училище, где будем учиться вообще на второй смене.

Не в змозі більше терпіти, студенти та їхні батьки зібралися перед училищем. Намагаються з'ясувати, чому взимку тут і досі немає тепла. Керівництво заспокоює і все пояснює реорганізацією.

Сергій Сущенко, керівник навчального закладу:

- Собственником учебного заведения является Министерство образования и науки, молоди и спорта, и оно решает и в праве поступать, так как оно решает. Поступали дети и знали или не знали. Есть собственник.

Інформацію про закриття училища голова комісії спростовує, каже, що цей навчальний заклад має унікальні майстерні, які закрити ніхто не дасть. Під час розмови з'ясували ще один факт - не опалюють не через брак грошей, а через аварійність комунікацій.  

Сергій Сущенко, керівник навчального закладу: 

- Сложилась ситуация, когда из-за аварийного состояния труб мы не можем запустить, то есть у нас мы запускаем, у нас все время это старая система, система ЖКХ. И мы эти проблемы, возможно, но как всегда, не хватает времени.

- Задолженность есть у вас 500 тысяч за тепло?

- Нету такой задолженности, и тем более, что финансы постоянно поступают, вот главный бухгалтер может подтвердить мои слова.

Труби пообіцяли замінити якнайшвидше. Кажуть - у кімнатах буде тепло через два тижні. А поки студенти виживатимуть як можуть.

Ірина Курило, Влад Величко
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.