Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Інше

Вибрати дату
RSS

На Волині парубок шантажував народного депутата

27 березня 2013, 14:31

Збагатитися коштом депутата. Волинський парубок вирішив владнати власні фінансові негаразди шантажем. Напоумили заокеанські бойовики. 100 тисяч доларів молодик почав вимагати від народного обранця. Щоб законодавець не вагався - погрожував розстріляти. Телефонував кілька тижнів. Зрештою, терпіння парламентареві урвалося. 

Йому - 21. Нещодавно Андрій відслужив у Збройних силах. Кілька місяців навіть попрацював на будівництві в Росії. Проте фінансової незалежності від батьків так і не здобув. Тож певного дня вирішив розбагатіти коштом народного депутата.

Андрій, затриманий:

- Казав, що за ним слідкують люди, знають кожен його крок: хто він, що він, де буває. Я погрожував. Сказав, що його можуть вбити. 

Своїй жертві колишній військовик телефонував щодня упродовж двох тижнів. Врятувати життя і здоров'я мали сто тисяч доларів.

Андрій, затриманий:

- Хотів побудувати собі хату, щоби жити в нормальних умовах.

- І реально думали, що вдасться?

- Думав, що так… 

Проте не так сталося, як гадалося. Коли дзвінки молодика депутата допекли, той звернувся до правоохоронців. Вони зімітували передавання грошей. На зустріч хлопець прийшов із пневматичним пістолетом. Зброю вилучили, а самого шантажиста доправили в СІЗО.

Олександр Терещук, керівник УМВС України у Волинській області:

- Він навіть не розумів, що за це може бути відповідальність. А відповідальність буде: стаття 189 Кримінального кодексу ч. 2 передбачає покарання від трьох до семи років позбавлення волі.  

В Андрія на волі залишилися батько-інвалід і мати-вчителька. Вони й зізналися, що ідею розбагатіти незаконним шляхом їхній син запозичив, найімовірніше, з голлівудських фільмів. Мовляв, відколи прийшов з армії, сидів біля екрана телевізора.

Олександр Стерничук, Інна Суховерхова
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.