Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Новини каналу Інше

Вибрати дату
RSS

Хто й навіщо охороняє підступи до міста

21 лютого 2014, 23:39

На під'їздах до Києва більше немає посилених блокпостів ДАІ, але потрапити до столиці так швидко, як раніше, все-таки неможливо.

Про нещодавнє блокування під'їздів до Києва з боку Житомира нагадують лише кілька спалених Зілів, якими ДАІвці заставили дорогу. Зараз - ані активістів, ані правоохоронців.

Олександр Храпач, кореспондент:

- На Житомирському шосе шлагбаум дорогу не перегороджує, автомобільної тисняви немає. Ми не зустріли тут жодного правоохоронця. Пост ДАІ закритий.

Водії кажуть - ще вчора, щоб потрапити до столиці з боку Житомира, були змушені стояти в кількасотметровому заторі - правоохоронці перевіряли чи не кожну машину.  

Олег, мешканець м. Києва:

- Перекрито було, обочина тільки проїжджа була. Стояли три оцих Зіла. Вчора були ще цілі, сьогодні зранку - згоріли.

А ось на Одеській трасі ситуація інша: тут теж жодного правоохоронця, але швидко до Києва проскочити все одно не вдасться. Активісти спорудили барикади й перевіряють усі підозрілі автобуси та вантажівки. Пильнують ладу здебільшого місцеві. Щоб їх не плутали з титушками - вигадали свої розпізнавальні знаки - зелені наліпки.

Володимир, активіст:

- Наші хлопці, які на передовій, вони дивляться тоновані машини, і якщо є підозра, вони їх направляють до нас, і ми вже робимо конкретний огляд.

Деякі водії навіть дивуються, що на перепускному пункі немає ДАІвців.

- Ребята молодцы, а те, которые кричали, что мы выполняем свои обязанности, где они? Нету!

Наймасштабніший перепускний пункт активістів чекає на водіїв, що їдуть до столиці з боку Броварів. Сотні людей боронять кордон з палицями й коктейлями Молотова. Ретельно перевіряють усі підозрілі, на їхню думку, вантажівки й легковики. Охоронці барикад зазначають - конфліктів з водіями не виникало. Із покинутих правоохоронцями Зілів створили імпровізований штаб і місце для ночівлі. А ось по-справжньому гаряче на перепускному пункті активістів на під'їздах до Києва від Борисполя. Вони випускають зі столиці колони автобусів з бійцями внутрішніх військ та Беркуту.

Ярослав Годунок, активіст:

- Ми вже пропустили 2 автобуси, забиті вщент внутрішніми військами, до них додому, на Дніпропетровськ. Вони здають усі спецзасоби, які потрібні нам для оборони. Вони показують нам, що вони нормальні люди, вони ламають посвідчення на наших очах. 

У нас перед очима повз активістів проїхала чергова колона автобусів з силовиками. Протестувальники їх не зупиняли, лише побажали доброї путі.

Олександр Храпач, Кирило Коротких
Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Судя по тому как поспешно из центра убегали силовики, центр города может быть полностью заминирован и привести в действие взрывчатку могут тогда когда под ВР и АП соберётся много людей.
киев 22.02.2014, 00:22 ответить
Ты что курил?
Юрий 22.02.2014, 00:36 ответить
скорее всего крысы побежали с корабля, что-бы провести такое маштабное минирование -нужно время и специалисты- а смысл- после этого взрыва все олигархи вымрут в Украине до 5 колена
оарпп 22.02.2014, 00:39 ответить
Скорее кто-то решил предоставить Киеву свободу самим разбираться с "майданом" )
Удачи вам там )
не киев 22.02.2014, 00:46 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.